Onderzoek gepubliceerd op 5 juli 2020

Inmiddels weten we dat de symptomen van corona niet bij iedereen hetzelfde zijn: sommige mensen ervaren geen symptomen, terwijl anderen een ernstige longontsteking ontwikkelen of helaas zelfs hun leven verliezen. Het is nog niet duidelijk wat de medische en psychologische behoeften zijn bij mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn geweest of welke revalidatie ze nodig hebben om zo goed mogelijk te herstellen.  

In het Verenigd Koninkrijk is in juli 2020 een groot onderzoek gestart naar de gezondheidseffecten van corona op de lange termijn bij mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn geweest. Dat staat in een artikel op de website van het National Institute for Health Research.  

Het doel van de studie is om ongeveer 10.000 mensen te werven die uit het ziekenhuis zijn ontslagen na corona. De onderzoekers volgen de deelnemers tot 12 maanden of langer om klinische gegevens te verzamelen en te analyseren, zoals resultaten van bloedtesten en longfunctietesten.  

De onderzoekers hopen dat hun bevindingen kunnen helpen in de zoektocht naar behandelingen voor corona en de ontwikkeling van zorgtrajecten om mensen te helpen zo volledig mogelijk te herstellen. 

 

Terug naar overzicht onderzoeken

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid