Er is een groep kinderen en jongvolwassenen die langdurig klachten houdt na een coronabesmetting. Op deze pagina vind je meer informatie over Long Covid bij kinderen en jongvolwassenen.  Er is ook een patiëntengroep voor (ouders van) kinderen met Post-Covid, deze vind je op Facebook.

Wat weten we over Kinderen met Long Covid? In mei 2023 spraken we Caroline Brackel, zij is kinderarts en doet onderzoek naar kinderen en Long Covid. Caroline ziet dat er belangrijke stappen worden gezet. Caroline: ‘We gaan Post-Covid bij kinderen steeds iets beter herkennen’. Lees hier het interview met Caroline terug.

Op deze webpagina van C-Support vind je ook meer informatie over Post-Covid bij kinderen en welke hulp er voor hen en ouders is.

EenVandaag besteedde 27 maart 2023 aandacht aan kinderen met Long Covid in dit item. Het geeft een beeld van de impact op het leven van kinderen met Long Covid en hun ouders. Op 20 januari 2024 heeft Kassa uitgebreid stilgestaan bij Post-Covid bij kinderen in dit item (vanaf minuut 14:30). 

Handreiking

In februari 2022 is door de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) een handreiking gepubliceerd voor diagnostiek en behandeling van kinderen met Long (langdurige) Covid. Bekijk de handreiking op nvk.nl.

Lees meer over kinderen en jongvolwassenen met Long Covid en mogelijke ondersteuning in onderstaande artikelen.

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid