Er is een groep kinderen en jongvolwassenen die langdurig klachten houdt na een coronabesmetting. Op deze pagina vind je meer informatie over Long Covid bij kinderen en jongvolwassenen.  Er is ook een patiëntengroep voor (ouders van) kinderen met Post-Covid, deze vind je op Facebook.

EenVandaag besteedde 27 maart 2023 aandacht aan kinderen met Long Covid in dit item. Het geeft een beeld van de impact op het leven van kinderen met Long Covid en hun ouders.

Handreiking en onderwijs

In februari 2022 is door de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) een handreiking gepubliceerd voor diagnostiek en behandeling van kinderen met Long (langdurige) Covid. Bekijk de handreiking op nvk.nl.

Netwerk Ziezon richt zich op ondersteuning van zieke kinderen in het onderwijs. Zij hebben mensen die onderwijsondersteuning bieden aan zieke leerlingen. Meer informatie hierover vind je hier. In februari 2022 is door Netwerk Ziezon een brochure gepubliceerd met informatie voor leraren over Long Covid en adviezen met betrekking tot onderwijs aan leerlingen die hiermee kampen. Bekijk de brochure hier.

Stichting Zorgeloos naar school geeft op haar website praktische tips om maatwerk op school mogelijk te maken voor leerlingen en studenten met een chronische ziekte. Ook maken zij zich hard voor onderwijs op afstand voor leerlingen/studenten die maar weinig uren naar school/de opleiding kunnen.

Op de website lesopafstand.nl staat informatie over het organiseren van onderwijs op afstand. Deze website is vooral bedoeld voor schoolleiders en leraren.

Het Steunpunt Passend Onderwijs ondersteunt scholen met de uitvoering van passend onderwijs in de praktijk.

De organisatie Ouders & Onderwijs is voor alle ouders met kinderen in de schoolgaande leeftijd.

Lees meer over kinderen en jongvolwassenen met Long Covid in onderstaande artikelen.

Help jij ons?

Doneer via tikkie

Gezichten achter Long Covid