Webinar Post-Covid en Levensvragen

Heb je het webinar Post-Covid en Levensvragen gemist? Kijk het nu terug. 

Heb jij Post-Covid en denk jij ook weleens na over hoe je verder moet met belangrijke levensvragen? In het webinar ‘Post-Covid en Levensvragen’ delen drie mensen met Long Covid en een expert hun ervaringen. Ook worden handvatten gegeven om met levensvragen aan de slag te gaan.

Een samenvatting van de tips die tijdens het webinar voorbij kwamen vind je hier

 

Externe video URL

 

Vooraf schreef Corine (ervaringsdeskundige) over haar weg naar het webinar en over haar weg van herstel na het webinar. Want meedoen met een webinar is niet iets wat je gewoon even doet als je Long Covid hebt. 

Voor veel mensen met Post-Covid is hun leven ingrijpend veranderd. Veel is niet meer zoals het was. Mensen met Long Covid worstelen daarom logischerwijs met levensvragen. Hoe ga ik om met relaties? Kan ik ooit weer werken? Ga ik aan kinderen beginnen? Hoe ga ik om met eenzaamheid? Red ik het financieel? 

In het webinar zijn Karianne Hulshof en Karin Meijer te gast. Zij hebben allebei Long Covid en vertellen over waar zij tegenaan lopen als het gaat om levensvragen. Karianne gaat in op relaties. Hoe zijn de relaties met de mensen om haar heen veranderd en hoe gaat ze daar mee om? 

Karin kreeg Post-Covid op haar 27e. Iedereen om haar heen dendert door in het leven. Vrienden gaan samenwonen, krijgen kinderen en maken carrière. Hoe ga je daarmee om als je eigen leven wordt beheerst door Long Covid? Welke keuzes heeft zij?

Spreker Wieneke Gerrits begon haar carrière als arts en psychiater, maar ze moest door fysieke beperkingen haar leven aanpassen. Nu begeleidt ze in haar coachpraktijk onder andere mensen die veranderingen moeten aanbrengen in hun leven vanwege onverwachte omstandigheden, zoals een langdurige ziekte. Wieneke vertelt over de impact daarvan op iemands leven. Hoe ziet zo’n proces eruit waar iemand doorheen gaat? Ook geeft ze handvatten om aan de slag te gaan met levensvragen. 

Tot slot deelt Corine Troost haar ervaringen en tips over zingeving. Corine heeft ook Post-Covid en heeft - naast haar struggles met levensvragen - haar Post-Covid leven nieuwe betekenis gegeven door bewust met zingeving bezig te zijn.

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid