Zorgpersoneel

Veel zorgmedewerkers hebben tijdens het werk in de frontlinie corona opgelopen. Een deel van hen heeft blijvende klachten, wat betekent dat zij in hun loon gekort worden. Dat gaat al gauw om honderden euro’s per maand en kan oplopen tot ruim €10.000 per jaar. Is een medewerker langer dan 2 jaar ziek, dan lopen de bedragen nog meer op. Vakvereniging CNV Zorg & Welzijn vindt dit onacceptabel en wil dat het ministerie van VWS nu snel met een oplossing komt.

Bestuurder CNV Zorg & Welzijn Joost Veldt: 'Al twee jaar geleden heeft CNV Zorg & Welzijn dit probleem aangekaart. Maar na twee jaar is er nog steeds geen begin van een oplossing. Ondertussen zijn er zorgmedewerkers die hierdoor in de problemen komen, omdat zij hun vaste lasten niet meer kunnen opbrengen. CNV neemt de handschoen daarom op en gaat de inventarisatie maken. We treffen nu voorbereidingen om de schadeloosstelling te gaan afdwingen. We richten hiervoor een stichting op en gedupeerden kunnen zich melden.'

CNV Zorg & Welzijn roept getroffen zorgmedewerkers op zich te melden via www.covidzorgpersoneel.nl. Ook niet-leden van CNV kunnen zich aanmelden.

Lees het volledige nieuwsbericht op cnvconnectief.nl

Nu je hier bent… Maak jij het mee mogelijk?

Doe mee en doneer eenvoudig via Tikkie zodat we jou en anderen met langdurige coronaklachten op weg kunnen helpen.

Gezichten achter Long Covid