bijeenkomst

PostCovid NL organiseert bijeenkomsten om andere mensen met Long Covid te ontmoeten. Dit zijn zelfsupportgroepen waarin acht mensen met langdurige klachten na corona ervaringen delen over het omgaan met de gevolgen hiervan. Het doel is op een positieve manier van elkaar leren om er beter mee om te gaan. En om zo elkaars steun te ervaren. Meedenkgroepen hebben ons geholpen met de juiste vorm van de bijeenkomsten.

Midden november kwamen de eerste mensen online of op locatie bij elkaar. Projectleider Ingrid van Doorn van PostCovid NL: ‘We gaan na drie bijeenkomsten per groep officieel evalueren maar ik kan al wel zeggen dat we veel positieve verhalen terug horen. Door met elkaar te praten, zie je dat je niet de enige bent’

Gespreksbegeleider: 'Het was fijn om te doen. Ik hoefde eigenlijk alleen te zorgen dat iedereen aan de beurt kwam en pauzes goed plannen. Ik zag uiteenlopende reacties, mensen waren open, eerlijk, zoekend, durven verdriet te tonen, respectvol naar elkaar. Na afloop heb ik gevraagd om twee woorden te noemen over deze bijeenkomst. Rust, dankbaarheid en erkenning werden het meest genoemd'.

PostCovid NL is de enige patiëntenorganisatie die deze bijeenkomsten grootschalig aanbiedt aan mensen met Long Covid. Na het open zetten van ons aanbod zagen we een overweldigende behoefte en hebben we veel mensen direct kunnen plaatsen in de zelfsupportgroepen. Voor een aantal mensen is dat ook nog niet gelukt. Voor ons is het prioriteit om alle mensen die zich hebben aangemeld een uitnodiging te kunnen sturen.

Wil jij je ook opgeven voor een online bijeenkomst of een bijeenkomst bij jou in de buurt?

De mogelijkheid tot inschrijven is tijdelijk gesloten. We zetten snel nieuw aanbod op de website. Houd onze webpagina bijeenkomsten, socials en nieuwsbrief in de gaten. Je kunt ook een mailtje sturen naar postfysiek@longfonds.nl. Dan sturen we je een mailtje als je je weer kunt inschrijven.

Nu je hier bent… Maak jij het mee mogelijk?

Doe mee en doneer eenvoudig via Tikkie zodat we jou en anderen met langdurige coronaklachten op weg kunnen helpen.

Gezichten achter Long Covid