De eerste coronavaccins zijn goedgekeurd en de eerste prikken worden gezet. Goed nieuws, maar dit roept ook vragen op. Daarom houdt SBS6 in samenwerking met het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) op zondagavond 31 januari live Het Grootste Coronaspreekuur – vragen over vaccins. Onder leiding van presentatrice Merel Westrik beantwoorden deskundigen als IC-arts en hoogleraar Diederik Gommers (NVIC), hoogleraar immunologie Marjolein van Egmond (Amsterdam UMC) en voorzitter Ton de Boer (CBG) vragen van mensen thuis. Het gaat om vragen als ‘Welke bijwerkingen zijn er?’ en ‘Mag ik een prik halen als ik zwanger ben?’

Het programma

CBG-voorzitter prof. dr. Ton de Boer over het programma: “We zijn al maanden druk bezig met het beoordelen van de werkzaamheid, veiligheid en kwaliteit van de coronavaccins. Dat we nu al de eerste vaccins hebben kunnen goedkeuren is dan ook erg goed nieuws. Maar ik begrijp heel goed dat er mensen zijn die vragen hebben. Bijvoorbeeld over de snelheid van de ontwikkeling van de vaccins, over bijwerkingen en hoe goed het vaccin werkt bij specifieke groepen mensen. Deze vragen willen we graag beantwoorden, zodat mensen op basis van de juiste informatie een keuze kunnen maken om zich te laten vaccineren.”

Zien?

Het Grootste Coronaspreekuur – vragen over vaccins is te zien op zondag 31 januari van 17.30 uur tot 18.30 uur bij SBS6, via YouTube en op KIJK.nl. Vragen kun je stellen via dit formulier of via sociale media met #coronaspreekuur. Wil je meer lezen over deze uitzending? Kijk dan eens op de site van het CBG.

Bekijk ook de vragen en antwoorden over vaccineren tegen corona op coronalongplein en de website van Longfonds. Voor meer algemene informatie en vragen over vaccineren verwijzen we je naar de website van de Rijksoverheid en de Nederlandse medicijnautoriteit (CBG).

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid