Gezichten achter Long Covid

Kijk live mee!

Longfonds is op maandag 31 januari als patiëntenorganisatie uitgenodigd voor een Rondetafelgesprek in de Tweede Kamer over Long Covid. Directeur Michael Rutgers gaat in gesprek met Tweede Kamerleden over de problemen waar mensen met langdurige coronaklachten (Long Covid) tegenaan lopen en de behoefte aan herkenning en erkenning van deze problemen. In hun nabije omgeving, bij lotgenoten, in de maatschappij en in de zorg. Geïnteresseerden kunnen dit gesprek live volgen.

Het Rondetafelgesprek start om 11.00 en duurt tot 13.00 uur. Naast Longfonds komen C-Support, onderzoekers en een tweetal ervaringsdeskundigen van de Facebookgroep Long Covid Nederland aan het woord. Je kunt maandag live meekijken op de website van de Tweede Kamer. Later terug te kijken via debatgemist.tweedekamer.nl

Patiëntenorganisatie

Sinds het begin van de coronapandemie heeft Longfonds zich als patiëntenorganisatie ingezet voor de belangen van mensen met klachten na een coronabesmetting. We hebben hierin al grote stappen gezet. Met ons digitale patiëntenplatform coronaplein.nu (al meer dan 3 miljoen bezoekers), via ons coronapanel (dik 500 leden), forum (9500 accounts), klankbordgroepen, onze inbreng bij richtlijnen en wetenschappelijk onderzoek, peilingen, telefonische- en digitale advieslijn en nauwe contact met Facebookgroepen. Meer informatie hierover vind je in ons factsheet.

We willen graag in samenwerking met onze partners nóg meer betekenen voor de grote groep mensen met Long Covid. En zijn blij dat we in gesprek met Tweede Kamerleden de stem van deze patiëntengroep kunnen laten horen.

Wat is een Rondetafelgesprek

Om een goed besluit te nemen, is het voor Kamerleden belangrijk dat ze over de juiste informatie beschikken. Vaak hebben Kamerleden genoeg aan rapporten, artikelen en verslagen. Soms is het ook nuttig om met experts te praten. Daarom vinden er regelmatig zogeheten rondetafelgesprekken plaats. Uitgenodigde (ervarings-)deskundigen zitten dan met de Kamerleden aan tafel.

 

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid