Erasmus MC start in opdracht van C-support een grootschalig onderzoek naar de aard en impact van Long Covid op patiënt en maatschappij. Heb je interesse om deel te nemen maar wil je graag meer tekst en uitleg? Volg dan het webinar hierover op 7 februari om 17.00 uur. 

Het wordt steeds duidelijker dat aanhoudende coronaklachten (Long Covid) grote impact hebben op de kwaliteit van leven, fysieke- en mentale gezondheid, het sociale leven en werk. Een deel van de groep mensen met Long Covid is na maanden nog niet of deels teruggekeerd naar werk en hun sociale leven staat vrijwel stil. Daarnaast hebben zij te maken hebben met veel verschillende zorgverleners en instanties.

C-Support wil uitzoeken welke zorg en ondersteuning wordt geboden aan mensen met Long Covid en hoe tevreden zij daarover zijn.  Beter inzicht in de aard en impact van Long COVID en de geboden zorg, maakt het mogelijk de zorg en ondersteuning aan mensen met langdurige coronaklachten te verbeteren. Dit onderzoek draagt hieraan bij.

Opzet en start onderzoek

Het onderzoek bestaat uit een uitgebreide vragenlijst voor patiënten die zij in ongeveer 30 minuten kunnen invullen. Tussentijds opslaan en pauzeren is mogelijk. De vragenlijsten worden anoniem door Erasmus MC verwerkt om tot een compleet beeld van de lange termijn effecten en zorgbehoeften van de patiëntenpopulatie te komen.

Hoe kun je meedoen? Patiënten die aangemeld zijn bij C-support ontvangen vanaf 11 februari een uitnodiging om de vragenlijst in te vullen.
Lees meer hierover op de website van C-Support

Webinar over dit onderzoek

Wil je meer weten over dit onderzoek? Volg dan het webinar hierover op maandag 7 februari om 17.00 uur, rechtstreeks te kijken via deze link: https://vimeo.com/event/1773584/ea8602a197 

Je hebt geen wachtwoord nodig en hoeft je ook niet aan te melden. Heb je tijdens het webinar vragen, dan kun je deze via de mail sturen naar: onderzoek@c-support.nu

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid