sieraden

Monique werd in april 2021 met corona besmet en bleef klachten houden. Toen het herstel inzette zocht zij naar een manier om zich te vermaken maar zich ook nuttig te voelen. Ze maakt nu sieraden en verkoopt ze. De opbrengst doneert zij aan PostCovid NL, want zij wil een bijdrage leveren aan onder meer onderzoek naar Long Covid. Het voelt voor haar als een positieve draai aan een vervelende periode. 

Monique: ‘Nadat ik Long Covid klachten ontwikkelde had ik een enorme behoefte aan informatie. Ik wilde weten wat er mij aan de hand was en wat ik er zelf aan kon doen om te herstellen. Het Longfonds heeft mij daar enorm bij geholpen door middel van hun website en de Webinars die zij gegeven hebben. Om mijn bijdrage te kunnen leveren aan onderzoek heb ik mij destijds o.a. opgegeven voor het Coronapanel en op die manier werd ik ook geïnformeerd over de nieuwe patiëntenvereniging PostCovid NL. Ik draag dit een warm hart toe omdat ik één van de vele mensen ben die na het doormaken van Covid nog niet hersteld ben. Er moet meer aandacht en onderzoek komen en door de krachten te bundelen kan er beweging in dat proces komen’. 

Ziekte en herstel 

In het begin van mijn ziekteperiode had ik voldoende aan mijzelf en weinig behoefte aan ‘vermaak’. Met kleine stapjes gaat mijn herstel vooruit en begon ik mij enigszins te vervelen. Doordat mijn leven zich op dit moment in en om huis afspeelt en ik weinig fysieke inspanning aankan heb ik gezocht naar iets wat ik zittend kan doen. In het verleden heb ik wel vaker sieraden gemaakt dus ik heb op een goede dag een aantal mooie kraaltjes besteld. Daar heb ik mijn eerste armbanden en kettingen van gemaakt. Ik vond het gelijk fijn om te doen en met binaural beats op mijn koptelefoon heel relaxed ook voor mijn brein. Praktisch gezien ook heel prettig dat ik het gewoon kan laten liggen en op een later moment weer verder kan gaan. Toen ik van een vriendin complimenten kreeg over mijn armbanden heb ik voor haar een setje gemaakt, waarop zij van haar collega’s weer complimenten kreeg. Omdat ik inmiddels al het nodige gemaakt had en al verschillende vriendinnen en familieleden had voorzien van mijn creaties heeft zij er een aantal sieraden meegenomen voor haar collega’s. Deze heeft zij voor mij verkocht, waardoor ik weer nieuwe kralen kon kopen en verder kon met waar ik blij van werd. Eigenlijk is daarna het balletje een beetje gaan rollen. Een andere vriendin heeft een massagepraktijk en stelde voor om mijn sieraden in haar praktijk te koop aan te bieden. Uiteraard vond ik dit een super idee want zo kon ik lekker bezig blijven. Op dat moment heb ik besloten om de (netto) opbrengst van de verkoop te doneren aan PostCovid NL. De schaal met armbanden en kettingen, die sinds half mei bij haar liggen, heb ik al regelmatig aan kunnen vullen met nieuwe creaties. Mijn inspiratie haal ik regelmatig van internet, ook krijg ik verschillende verzoekjes om een setje armbanden, brillenkoordjes in bepaalde kleuren of type kralen te maken. Hierdoor kan ik beetje bij beetje ook mijn eigen grenzen verleggen. Wat mij weer positieve energie geeft en helpt bij mijn herstel. 

Anderen inspireren 

Ondertussen verkoop ik mijn sieraden ook in een winkel met shop-in-shop concept in de winkelstraat van mijn dorp. Mijn lieve gezin stimuleert en helpt mij enorm waar dat nodig is. Zo heeft mijn man van bamboe mooie sieradenstandaards gemaakt en gaat hij of één van mijn dochters regelmatig richting de massagepraktijk of winkel om de sieraden aan te vullen. De verkoop gaat heel voorspoedig, ik merk dat mensen onderzoek naar en ondersteuning van mensen met Long Covid een warm hart toe dragen. Een donatie van €150 heb ik al kunnen overmaken, hoe mooi is dat?! 

Doordat ik blij word van wat ik doe en mijn omgeving daar enthousiast op reageert, hoop ik ook andere mensen te kunnen inspireren. Om binnen hun eigen (beperkte) mogelijkheden te kijken wat wel lukt en zo een positieve draai aan deze vervelende periode te geven. 

Michael Rutgers directeur van PostCovid NL: ’Wij zijn natuurlijk erg blij met deze donaties via Monique. Naast dat het haar positieve energie geeft kunnen wij de donatie goed gebruiken. Het is belangrijk dat Post-Covid meer aandacht en erkenning krijgt en dat er meer onderzoek gedaan wordt naar oorzaken en behandelingen. Daar zetten we ons voor in.’  

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid