werkbezoek Duitsland

Op woensdag 5 juni bezocht een delegatie artsen en patiëntvertegenwoordigers, twee Post-Covid poliklinieken in Duitsland. Ook collega Margriet van PostCovid NL ging mee. Nieuwsgierig naar wat we van Duitsland kunnen leren en met de ambitie om meer samen te gaan werken voor betere zorg.

Vivienne Matthies-Boon initieerde dit werkbezoek, zij legde de contacten én zorgde ervoor dat ook mensen vanuit patiëntenorganisaties konden deelnemen. De eerste stop was bij de Long Covid Kliniek voor kinderen van het Marien Hospital in Wesel en het tweede bezoek was bij de interdisciplinaire Post Covid kliniek voor volwassenen van het Universitair Medisch Centrum in Keulen. Twee heel verschillende klinieken, waar de één al offlabel medicatie voorschrijft, geeft de ander vooral een diagnose.  

Margriet: ’In de korte tijd die we hadden hebben we kennisgemaakt en een basis gelegd voor verdere samenwerking. Ervaringen zijn uitgewisseld en we zien kansen om samen de Post-Covid zorg te verbeteren door van elkaar te leren. We kunnen bijvoorbeeld protocollen met elkaar uitwisselen en oplossingen voor problemen die in beide landen spelen met elkaar delen.’ 

In de herfst gaat de delegatie op bezoek bij andere poliklinieken in Duitsland die de zorg weer op een andere manier invullen. 

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid