Dutch interactive award

PostCovid NL komt regelmatig in het nieuws via online media, radio, kranten, TV, vakbladen en tijdschriften. Hieronder vind je een overzicht van de meest recente uitzendingen en publicaties.

Hollandse Zaken 

Het TV programma Hollandse Zaken is terug van weg geweest en heeft de eerste nieuwe aflevering volledig gewijd aan Long Covid. In de uitzending van 1 juni met als titel ‘In de kou na corona’ komen zowel artsen, patiënten en hun naasten uitgebreid aan het woord over de vele problemen waar ze tegenaan lopen, zowel lichamelijk, mentaal als werk. Tevens geeft Michael Rutgers, directeur van PostCovid NL en Longfonds zijn visie op de problematiek en over onze nieuwe patiëntenvereniging. 

Kijk de aflevering hier terug: Hollandse Zaken - In de kou na corona - MAX Vandaag

Radio 1 

In het programma ' Langs de lijn en omstreken' was ook aandacht voor Long Covid. Michael Rutgers sloot aan en benadrukte het belang van erkenning voor de mensen met langdurige klachten na corona. Luister hier het programma terug.

Elsevier 

In een bijlage van Elsevier werd het artikel 'Tijd voor passende oplossingen voor mensen met Long Covid' gepubliceerd. Het artikel gaat over de problemen waar veel mensen met Long Covid tegenaan lopen, met name op het gebied van werk. Aan de orde komt een belangrijk standpunt van PostCovid NL; een heldere en gedragen aanpak bij ondersteuning in (re-)integratie en behoud van werk. Michael Rutgers, directeur PostCovid NL hierover in het stuk: ‘We strijden voor een gedoseerde, menswaardige benadering. Dan is de kans het grootste dat je je werknemer weer terugkrijgt. Dat is voor alle partijen belangrijk. Bovendien hebben we alle mensen die kunnen werken hard nodig!’

Dit artikel verscheen onlangs in Clique Magazine van Clique media, gedistribueerd door Elsevier. Lees het hier terug: Clique_magazine_Longfonds_34-35_def.pdf

Dutch Interactive Award

PostCovid NL (voorheen coronaplein.nu) won afgelopen 2 juni de Dutch Interactive Award 2002 'Digital for Good' samen met One Shoe (becoming iO). Een mooie erkenning voor ons digitale patiëntenplatform voor mensen met langdurige klachten na corona. Een platform waarop we vanaf het begin van de coronapandemie juist werken aan herkenning en erkenning voor deze grote groep mensen met Long Covid. Lees in deze Linkedin post het oordeel van de jury terug. 

Help jij ons?

Doneer via tikkie

Gezichten achter Long Covid