Het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven kun je maandag 28 augustus in een prikkelarme omgeving ervaren. Een bezoek aan het museum is niet voor iedereen even aangenaam door de hoeveelheid aan prikkels van geluid, beeld, fel licht en drukte. Tijdens deze speciale bezoekuren kun je het museum buiten de reguliere openingstijden bezoeken en de Wereld van Zilver op een extra rustige manier ervaren.

Om overprikkeling te voorkomen heeft het museum tijdens deze speciale bezoekersuren een aantal maatregelen toegepast.  Zo is er geen geluid van de installaties aanwezig en draaien er geen beelden op zaal. Wel kunnen de ondertitelde video’s van de expositie ‘Tin Ten Toon’ op eigen initiatief beluisterd worden met een koptelefoon. 

Om drukte te voorkomen is ook het bezoekersaantal gelimiteerd tot 30 personen per tijdsblok. Per zaal kunnen er tegelijkertijd maximaal 15 bezoekers rondlopen.

De Zilverwerkplaats is om geluidshinder te voorkomen gesloten. In de Zilversmederij is wel een smid aanwezig,  maar de smid verricht geen luide werkzaamheden en staat open voor vragen.

Klik hier om te reserveren voor de prikkelarme middag.

Loterij
Ook kun je op deze maandag nog loten kopen van een loterij waarvan de helft van de opbrengst gaat naar PostCovid NL. Deze loterij is georganiseerd naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Lot uit de Loterij’ die momenteel in het museum is te zien. Loterijen waren een vorm van crowdfunding avant la lettre in de 16e en 17e eeuw. Deelnemers maken kans op een zilveren schaal van Thalen & Thalen met gedicht van polderdichter Jorris Hoste. Ook kunnen deelnemers van de loterij een van de 125 antieke zilveren lepeltjes winnen. Een lot kost maar  EUR 2,50.

Kijk hier voor meer informatie over de loterij.

 

 

 

 

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid