petitie P-C

Vandaag stemde de Tweede Kamer vóór het reserveren van 27 miljoen om de opstart van Post-Covid poliklinieken te financieren. PostCovid NL is blij en opgelucht. Directeur Diewke de Haen: ‘We voelen ons enorm gesteund door de Tweede Kamerleden en zijn dankbaar naar de meer dan 107.000 ondertekenaars van de petitie. Dankzij de petitie, waarin we opriepen tot steun, is het belang van de Post-Covid poliklinieken goed duidelijk geworden. We gaan met het veld en VWS aan de slag om zo snel mogelijk tot uitvoering te komen’.

Tweede Kamerlid Julian Bushoff riep twee weken geleden in het begrotingsdebat op tot gespecialiseerde zorg voor kinderen en volwassenen met Long Covid. Hij diende een amendement in op de begroting van het ministerie van VWS om ervoor te zorgen dat er budget is voor deze gespecialiseerde poli’s. Eerder kreeg een motie over deze klinieken al brede steun in de Tweede Kamer. Nu is dit amendement dus aangenomen. Dat betekent dat voor de komende twee jaar 27 miljoen wordt gereserveerd voor de opstart van de Post-Covid poliklinieken. En dat is heel erg fijn en heel hard nodig. Vooral mensen met ernstige Post-Covid moeten hier terecht kunnen, het ziektebeeld is te complex voor de bestaande zorg.

Eind februari komen alle partijen (VWS, zorgverzekeraars, zorgaanbieders en de patiëntvertegenwoordigers) bij elkaar. Dan gaan we met elkaar het vervolg bespreken . We zien dit als een goede start, maar het betekent niet dat er binnen enkele maanden plekken zijn waar iedereen terecht kan. Wij gaan hoe dan ook onze uiterste best doen om zo snel mogelijk de deuren van Post-Covid poliklinieken te openen.

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid