Susan Ummenthum

Heeft u tips voor de pijn in mijn benen en spierzwakte, wat is de oorzaak hiervan

Hallo,

Ik werd 25 januari 2022 ziek en nu,  5 mnd later loop ik met een stok of zit in rolstoel.  Slapen gaat moeizaam, mede ook door pijnlijke benen. Concentratie is weg,lezen,situatie inschatten,drukte,prikkels, vergeetachtig, alles is teveel en lukt niet. Ben niks meer wat ik was. Fysio is nog teveel, heb wel begeleiding van ergo en logo. Hoop zo op tips! Gebruik al supplementen waaronder magnesium en epsom zout voor in bad

Groetjes susan 

Laatste bericht:
5 dagen 6 uur geleden
Image of Toos 60
Toos 60

witte waas in beide longen

Na 1 jaar nog vermoeid zeker het lopen, nu een ct scan gehad zit er nog heel veel witte waas op beide longen. Hoe erg is dat moet wel een bronscopie laten maken.

Groetjes Toos

Laatste bericht:
1 week 3 dagen geleden
@olive123

Hoe verder?

Beste hulpverlener,

In mei 2021 heb ik covid gehad. 3 weken flink ziek geweest met longontsteking. Naar ziekenhuis gebracht maar te goed voor opname. Met dexamethson naar huis gestuurd en dus thuis uitgeziekt.

Laatste bericht:
3 weken 2 dagen geleden
Moniquevzw

Wie diagnosticeert Long Covid

In april 2021 heb ik in het ziekenhuis en op de IC gelegen ( optiflow) i.v.m. corona. Tot vandaag de dag loop ik in het ziekenhuis met heel erg vaak koortsklachten/kortademigheid/pijn in de benen en onvoorstelbare vermoeidheid/ concentratie en geheugenproblemen.  Ik ben inmiddels via de huisarts bij de neuroloog, internist, revalidatie-arts, psychiater en MDL arts geweest incl. allerlei CT scans en men kan het niet vinden.

Laatste bericht:
1 maand geleden
Michael A.

Restschade in de longen

Ik heb een vrij directe en praktische vraag.

Ik heb met belangstelling artikelen en informatie in vaktijdschriften en op Internet gelezen over het zichtbaar maken van longschade die op de conventionele thorax-foto’s en CT-scans niet te zien is.

Dit gebeurt door gebruik te maken van de hyperpolarized 129Xe MRI techniek.

Mijn vraag is: wordt deze onderzoeksmethode inmiddels ook in Nederland toegepast, en zou ik in aanmerking kunnen komen voor het laten maken van een dergelijke MRI?


Laatste bericht:
1 maand 1 week geleden
N. Spijkers

Verergering Von Willebrand sinds Covid-infectie/bij Long Covid

Beste, ik had altijd al een verlengde bloedingstijd als gevolg van ziekte van Von Willebrand. Nu, na een covid-infectie en een Long Covid merk ik dat wondheling en bloedingstijd dramatisch geworden zijn. Wanneer ik google lees ik enkel over de trombosegevaren van de vaccins, nu, daar heb ik niets van gemerkt. De problemen zijn begonnen tijdens en na de infectie.

Laatste bericht:
1 maand 2 weken geleden
Daan@Laan056

Advies over reuk en smaakverlies en hoe toch goed te blijven eten.

 Vorig jaar januari heb ik corona gehad,ben er behoorlijk ziek van geweest.

Waar ik nog steeds last van heb is mijn reuk en smaak ,die zijn nog steeds weg.

Daardoor eet ik niet op de normale manier,maak wel elke dag een verantwoorde maaltijd,maar de laatste tijd kost het me steeds meer moeite .

Zijn hier adviezen voor of heeft er iemand advies of tips voor....


Laatste bericht:
1 maand 4 weken geleden
Antoinette10

2de keer besmet en klachten

Hallo

Ik kan op de site geen ervaring vinden als je voor de 2de keer besmet bent geraakt 1,5 jaar na de eerste besmetting (en 2 vaccinaties en een booster ertussen) en vergelijkbare klachten hebt met de langcovid klachten die ik toen had en waar ik 1 jaar lang aangewerkt hebt om achter me te laten.  Decembe2 2021 ben ik hersteld verklaard en nu na 1 week herken ik veel van de klachten toe, moe, hoofdpijn. ben nog aan het snotteren en hoesten. Ik neem veel rust. Is het mogelijk om weer long covid klachten te krijgen of moet ik meer geduld hebben?

Laatste bericht:
2 maanden 4 weken geleden
Sabrine

Sinus tachycardie/sinus ritme

Beste zorgverlener,  ik heb vorige jaar 2021 maart corona gehad, had een hoge hartslag en hartkloppingen, in april kwam ik terecht op de SEH Nieuwegein. Ze hebben alles gecontroleerd en zagen indd een hartritmestoornis en hoge hartslag dat was dag 11 van corona. Bloed urine bloedgassen longembolie alles nagekeken. Alles was goed een gezond hart. Als het zo bleef moest ik contact opnemen met mijn huisarts. Mei contact opgenomen holteronderzoek gehad, daar kwam uit sinusritme en sinustachycardie, mijn hart gaat zo enorm tekeer en slaat echt op hol en bonzend.

Laatste bericht:
4 maanden 1 week geleden

Nu je hier bent… Maak jij het mee mogelijk?

Doe mee en doneer eenvoudig via Tikkie zodat we jou en anderen met langdurige coronaklachten op weg kunnen helpen.

Gezichten achter Long Covid