MargotJH

Effect op immuunsysteem 1,5 jaar na infectie

Hallo,

Ik heb de volgende vraag. Ik heb het idee dat ik sinds mijn infectie en herstel van longcovid veel sneller ziek ben. Deze hele lente/zomer heb ik non-stop last van mijn hooikoorts, waar dat eerder maximaal een maand was. Daarnaast ben ik sneller ziek, koortsig of flink verkouden. Ik heb het idee dat mijn immuunsysteem gevoeliger is dan voor de infectie. Dat het sneller en harder optreedt dan het eerder deed, waardoor ik sneller ziek ben en meer last heb van allergieën. Is dit iets wat kan of logisch is? Of heeft het niets met elkaar te maken? 

Laatste bericht:
1 week 1 dag geleden
Koos@2021

niet hersteld van Long-covid, Moet ik mee dan wel laten vaccineren?

Op 2 januari 2022, ben ik posetief getest. 

Hiervan ben ik nog niet hersteld nog. Is het dan wel verstandig om je te laten vaccineren? Ik heb hier heel veel schrik voor dat het alleen maar erger wordt en ik kan al zo weinig.


Laatste bericht:
2 weken 3 dagen geleden
def

hoofdpijn!

Beste, eind jan. '22 ben ik besmet geraakt met omikron. Geen zware klachten, wel vermoeidheid, smaakverlies en smaakverlies. Na de negatieve test had ik last van hoofdpijn, geheugenverlies en fysieke vermoeidheid. Dit laatste is geleidelijk hersteld en op dit moment zit ik weer op het oude niveau. Geheugenverlies lijkt helemaal hersteld en de hoofdpijn verdween geleidelijk. Totdat ... ik op 24 juni '22 ben ik geboosterd (met Moderna). Ik had geen klachten van de prik, maar na 4 dagen heb ik weer aanhoudende hoofdpijn met wisselende intensiteit van zeer erg tot soms ook geen hoofdpijn.

Laatste bericht:
1 maand geleden
Image of Lientje
Lientje

Druk op oren en borst

Goedendag,

ik ben inmiddels 5 maanden onderweg en heb al een paar weken last van druk op mijn oren in combinatie met druk op de borst. Ook last van mijn linkerarm en schouder en een hoest wat maar niet overgaat. 
Ik heb ruim drie maanden geleden al een ecg gehad, echo hart en inspanningstest. Ook ruim bloedonderzoek. Daar was toen niets uitgekomen. Ik had toen alleen die druk op mijn oren niet.

Laatste bericht:
1 maand geleden
Susan Ummenthum

Heeft u tips voor de pijn in mijn benen en spierzwakte, wat is de oorzaak hiervan

Hallo,

Ik werd 25 januari 2022 ziek en nu,  5 mnd later loop ik met een stok of zit in rolstoel.  Slapen gaat moeizaam, mede ook door pijnlijke benen. Concentratie is weg,lezen,situatie inschatten,drukte,prikkels, vergeetachtig, alles is teveel en lukt niet. Ben niks meer wat ik was. Fysio is nog teveel, heb wel begeleiding van ergo en logo. Hoop zo op tips! Gebruik al supplementen waaronder magnesium en epsom zout voor in bad

Groetjes susan 

Laatste bericht:
1 maand 2 weken geleden
Image of Toos 60
Toos 60

witte waas in beide longen

Na 1 jaar nog vermoeid zeker het lopen, nu een ct scan gehad zit er nog heel veel witte waas op beide longen. Hoe erg is dat moet wel een bronscopie laten maken.

Groetjes Toos

Laatste bericht:
1 maand 2 weken geleden
@olive123

Hoe verder?

Beste hulpverlener,

In mei 2021 heb ik covid gehad. 3 weken flink ziek geweest met longontsteking. Naar ziekenhuis gebracht maar te goed voor opname. Met dexamethson naar huis gestuurd en dus thuis uitgeziekt.

Laatste bericht:
2 maanden geleden
Moniquevzw

Wie diagnosticeert Long Covid

In april 2021 heb ik in het ziekenhuis en op de IC gelegen ( optiflow) i.v.m. corona. Tot vandaag de dag loop ik in het ziekenhuis met heel erg vaak koortsklachten/kortademigheid/pijn in de benen en onvoorstelbare vermoeidheid/ concentratie en geheugenproblemen.  Ik ben inmiddels via de huisarts bij de neuroloog, internist, revalidatie-arts, psychiater en MDL arts geweest incl. allerlei CT scans en men kan het niet vinden.

Laatste bericht:
2 maanden 1 week geleden
Michael A.

Restschade in de longen

Ik heb een vrij directe en praktische vraag.

Ik heb met belangstelling artikelen en informatie in vaktijdschriften en op Internet gelezen over het zichtbaar maken van longschade die op de conventionele thorax-foto’s en CT-scans niet te zien is.

Dit gebeurt door gebruik te maken van de hyperpolarized 129Xe MRI techniek.

Mijn vraag is: wordt deze onderzoeksmethode inmiddels ook in Nederland toegepast, en zou ik in aanmerking kunnen komen voor het laten maken van een dergelijke MRI?


Laatste bericht:
2 maanden 2 weken geleden
N. Spijkers

Verergering Von Willebrand sinds Covid-infectie/bij Long Covid

Beste, ik had altijd al een verlengde bloedingstijd als gevolg van ziekte van Von Willebrand. Nu, na een covid-infectie en een Long Covid merk ik dat wondheling en bloedingstijd dramatisch geworden zijn. Wanneer ik google lees ik enkel over de trombosegevaren van de vaccins, nu, daar heb ik niets van gemerkt. De problemen zijn begonnen tijdens en na de infectie.

Laatste bericht:
2 maanden 3 weken geleden

Nu je hier bent… Maak jij het mee mogelijk?

Doe mee en doneer eenvoudig via Tikkie zodat we jou en anderen met langdurige coronaklachten op weg kunnen helpen.

Gezichten achter Long Covid