hallo,

12 december diagnose covid en meerdere malen flink benauwd geweest met bezoek huisarts ,en uiteindelijk ook kort in ziekenhuis verbleven ivm benauwd en tachycardie.heb astma,apneu,artrose,hypertensie en lichte vorm diabetes .nu heb ik nog last van kortademigheid vooral bij inspanning huishouden traplopen enz . en s nachts benauwd ,ik heb 3 soorten puffers .ggd zegt benauwd binnen blijven als ik vraag of ik weer n buiten mag ,maar het is al 42 dagen sinds de diagnose kan me niet voorstellen dat ik nog besmettelijk ben en wil graag aan mn herstel gaan werken door te fietsen wandelen en long fysio en spierherstel training ook om mn werk straks goed te kunnen hervatten . ben ik nog besmettelijk en zijn dit mijns inziens restklachten ? en mag ik n buiten .


alvast dank voor uw antwoord

Longfonds Advieslijn
Zorgprofessional
3 jaar geleden

Beste maewennmaria,

Ik kan me voorstellen dat je aan je herstel wil gaan werken. Op onze website https://www.longfonds.nl/corona-longziekten beantwoorden longartsen vragen. Een van die vragen is:

Ik ben ernstig ziek geweest, waarschijnlijk corona. Ik ben van alle symptomen genezen, maar blijf al wekenlang benauwdheid houden, terwijl ik dat nooit had voordat ik ziek werd.  Die benauwdheid kan nog wel een tijd duren, moet ik toch nog in quarantaine blijven? 
MR: ‘Dat is nog een lastige vraag. Als mensen nog hoesten en snotteren is het niet zo ingewikkeld: binnen blijven. Maar vermoeidheid en benauwdheid ligt wat moeilijker. Je lichaam heeft echt wel tijd nodig om te herstellen. In die tijd ben je waarschijnlijk niet meer besmettelijk maar wanneer het moment precies valt dat je niet meer strooit naar je omgeving is moeilijker. Als je weer voor jezelf kan zorgen en de dag doorkomt zonder kortademigheid is het onwaarschijnlijk dat je nog besmettelijk bent. Maar hoesten en snotteren en koorts moeten echt over zijn!'

Het is niet helemaal dezelfde situatie als bij jou, maar hopelijk geeft bovenstaand antwoord je iets meer houvast.

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid