Soms is het fijn om een luisterend oor te vinden bij iemand die hetzelfde meemaakt of meegemaakt heeft wat jij nu meemaakt. Iemand die jou begrijpt zonder dat je alles hoeft uit te leggen. Als je tegen zaken aanloopt, waar jij nog geen oplossingen voor gevonden hebt, kan het helpen om te horen hoe anderen dat hebben aangepakt. Met een ervaren vrijwilliger van het steun- en leun contact kun jij één op één praten. Alle vrijwilligers hebben zelf ook post-covid en zijn lotgenoten. Zij zijn echter geen professionele hulpverleners. Wil jij graag in contact komen met een van hen? Lees dan hieronder de spelregels en meld je aan bij de persoon van jouw keuze.

 

  • Je bent 16 jaar of ouder.
  • Je hebt zelf Post-Covid, je bent ouder/verzorger van een kind met Post-Covid, je bent partner, familielid of mantelzorger van iemand met Post-Covid.
  • Je kiest één van de steun- en leun contactpersonen, vult het formulier in en stuurt dit via de mail aan hem/ haar toe.
  • De contactpersoon neemt contact met jou op via e-mail waarin jullie samen afspraken maken voor het vervolgcontact: per mail, Teams of per telefoon.
  • Hierna hebben jullie maximaal een keer per week contact, gedurende maximaal 3 maanden.
  • Als er bijzonderheden zijn, of het contact verloopt niet zoals gewenst of bedoeld, dan kun je contact opnemen met de coördinator lotgenotencontact van PostCovid NL postfysiek@postcovidnl.nl
  • Je gaat akkoord met onze privacyvoorwaarden, waarbij het van essentieel belang is dat zowel jij als jouw steun- en leuncontactpersoon, de tussen jullie gedeelde informatie als strikt vertrouwelijk behandelen, en niet met derden delen. Je verwijdert schriftelijke (mail) tussen jullie beiden gedeelde persoonlijke informatie na afloop van het contact.

 

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid