Onderstaande projecten zijn op zoek naar mensen die corona hebben doorgemaakt en hierdoor nog steeds klachten hebben. Met het delen van jouw ervaring zorg je ervoor dat deze projecten beter aansluiten op wat belangrijk is voor mensen die corona hebben gehad.

Heb je interesse in deelname aan een van deze projecten of wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Alyssa Bongers of Margriet Weide via meedoen@longfonds.nl

Lees welke projecten nog mensen zoeken.

Corona patiëntenadviesraad European Lung Foundation

De European Lung Foundation (de Europese zusterorganisatie van Longfonds) zet een corona patiëntenadviesraad op. Ze zoeken hiervoor mensen die corona hebben (doorgemaakt). Voorbeelden van wat deze adviesraad kan doen:

  • Meebeslissen over prioriteiten in onderzoek
  • Onderzoek beoordelen: is/wordt dit goed uitgevoerd?
  • Meedenken over vragenlijsten
  • Meelezen met informatie materiaal voor zorgverleners, patiënten en het algemene publiek

Let op: dit is internationaal en communicatie zal in het Engels plaatsvinden.
Wil je meer weten? Kijk dan op europeanlung.org/en/news-and-events/news/covid-19-pag

Gebruikersraad PostCovid NL

Leden van de gebruikersraad denken mee vanuit hun ervaring met Long Covid bij de gehele doorontwikkeling van de patiëntenorganisatie PostCovid NL. Dus onder andere over de inhoud, de verschillende functies waarin het moet voorzien en over de gebruiksvriendelijkheid van de website. Zij geven gevraagd en ongevraagd advies aan het ontwikkelteam. En hebben regelmatig overleg met de projectleider participatie, de projectleider van het plein en andere belanghebbenden.

We zijn op zoek naar mensen die deel willen nemen aan de gebruikersraad van PostCovid NL. Interesse om deel te nemen? Stuur dan een berichtje naar meedoen@longfonds.nl. Gezien de huidige samenstelling van de gebruikersraad moedigen wij mensen met een niet-westerse achtergrond aan om te reageren. Meer weten over deze vrijwilligersfunctie? Lees de uitgebreide beschrijving.

Nu je hier bent… Maak jij het mee mogelijk?

Doe mee en doneer eenvoudig via Tikkie zodat we jou en anderen met langdurige coronaklachten op weg kunnen helpen.

Gezichten achter Long Covid