Online zelfsupportgroep

Een online zelfsupportgroep bestaat uit maximaal acht personen en duurt maximaal anderhalf uur. De bijeenkomsten zijn ongeveer één keer per twee tot vier weken afhankelijk van de keuze van de groep.

Tijdens deze bijeenkomsten kun je mensen ontmoeten die hetzelfde hebben meegemaakt. Je kunt ervaringen delen over het omgaan met de gevolgen van Post-Covid. Het doel is op een positieve manier van elkaar te kunnen leren en elkaars steun te ervaren. En er zo beter mee om te gaan.

Elke zelfsupportgroep heeft een gespreksbegeleider die tegelijkertijd ook deelnemer is. Iedereen in de groep is verantwoordelijk voor een prettige en veilige sfeer. De gespreksbegeleider is contactpersoon en zorgt dat het groepsproces goed verloopt dus bijvoorbeeld dat iedereen aan het woord komt. Na maximaal 5 bijeenkomsten met een gespreksbegeleider gaat de groep zelfstandig verder. De gesprekbegeleider zal dit met de groep bespreken.

Na inschrijven ontvang je een bevestiging en uiterlijk een week voor de eerste bijeenkomst een uitnodiging via Teams / per mail van de gespreksbegeleider.

Je kunt je inschrijven voor een online groep in de ochtend, middag, avond of weekend. Omdat de beschikbaarheid en het energielevel voor iedereen anders is. Ook kun je kiezen voor een specifieke groep, zoals jongvolwassenen, alleenstaanden, ouders van kinderen, partners etc. Deze groepen zijn er op verzoek omdat het soms fijn is in dezelfde levensfase/ situatie te zitten. De verschillende groepen staan aangegeven in de titel van de bijeenkomst. 

We zoeken nog gesprekbegeleiders voor de online groepen. Zou je dat willen doen? Lees dan hier wat gesprekbegeleider zijn inhoudt.

Wil je je opgeven, doe dat dan hier 

Heb je vragen over deze online bijeenkomsten? Mail deze dan naar postfysiek@postcovidnl.nl 

Deze vorm van lotgenotencontact wordt mede mogelijk gemaakt door ZonMW.

logo ZonMw

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid