Online zelfsupportgroep

Een online zelfsupportgroep bestaat uit maximaal acht personen en duurt maximaal anderhalf uur. De bijeenkomsten zijn ongeveer één keer per twee tot vier weken of één keer, afhankelijk van de keuze van de groep.

Tijdens deze bijeenkomsten kun je mensen ontmoeten die hetzelfde hebben meegemaakt. Je kunt ervaringen delen over het omgaan met de gevolgen van Post-Covid. Het doel is op een positieve manier van elkaar te kunnen leren en elkaars steun te ervaren. En er zo beter mee om te gaan.

Elke zelfsupportgroep heeft een gespreksbegeleider die tegelijkertijd ook deelnemer is. Iedereen in de groep is verantwoordelijk voor een prettige en veilige sfeer. De gespreksbegeleider is contactpersoon en zorgt dat het groepsproces goed verloopt dus bijvoorbeeld dat iedereen aan het woord komt. Na maximaal 5 bijeenkomsten met een gespreksbegeleider gaat de groep zelfstandig verder. De gesprekbegeleider zal dit met de groep bespreken.

Na inschrijven ontvang je een bevestiging en uiterlijk een week voor de eerste bijeenkomst een uitnodiging via Teams van de gespreksbegeleider.

Het aantal aanmeldingen voor de online samenkomsten is overweldigend. De bijeenkomsten zijn nu vol en we zijn blij dat we een groot deel van de mensen die zich hebben aangemeld, al kunnen plaatsen. We willen graag snel meer bijeenkomsten organiseren, maar daarvoor zoeken we nog gespreksbegeleiders. Mocht je als gespreksbegeleider willen helpen of iemand kennen die goed gesprekken kan begeleiden, kijk dan hier.

In de tussentijd is de aanmeldingsmogelijkheid voor online bijeenkomsten tijdelijk gesloten. Mocht je belangstelling hebben voor de samenkomsten, stuur ons dan een mailtje op postfysiek@longfonds.nl. Laat daarin weten waar je belangstelling naar uit gaat. Dan laten we het je weten zodra je je weer voor online bijeenkomsten kunt aanmelden.  

Heb jij je in oktober opgegeven voor een bijeenkomst?

We zijn druk bezig iedereen in te plannen of als de groep vol zit, voor de volgende ronde bijeenkomsten in januari in te plannen. Mogelijk heb jij al een mailtje hierover ontvangen.

Iedereen die zich heeft ingeschreven voor een online bijeenkomst ontvangt in de week van 14-18 november bericht. Heb je na 18 november nog geen mailtje ontvangen of heb je vragen? Stuur dan een berichtje aan postfysiek@longfonds.nl

Heb je vragen over deze online bijeenkomsten? Mail deze dan naar postonline@longfonds.nl

Nu je hier bent… Maak jij het mee mogelijk?

Doe mee en doneer eenvoudig via Tikkie zodat we jou en anderen met langdurige coronaklachten op weg kunnen helpen.

Gezichten achter Long Covid