Praten met iemand die begrijpt wat je meemaakt kan helpen om jouw situatie beter te begrijpen en te verwerken. Daarom biedt PostCovid NL bijeenkomsten om elkaar te ontmoeten. Dit zijn zelfsupportgroepen waarin ongeveer acht mensen met langdurige klachten na corona ervaringen delen over het omgaan met de gevolgen hiervan. Het doel is op een positieve manier van elkaar te kunnen leren om er beter mee om te gaan. En om zo elkaars steun te ervaren.

Zelfsupportgroepen

PostCovid NL biedt drie soorten zelfsupportgroepen: 

Vanuit PostCovid NL worden de eerste bijeenkomsten van deze groepen begeleid door een gespreksbegeleider. Na drie bijeenkomsten is het de bedoeling dat de groep zelfstandig verder gaat. Dit geldt ook voor de online groepen; al kan daar het aantal begeleide bijeenkomsten iets hoger zijn (max. vijf keer). De gespreksbegeleider zal dit voorbereiden met de groep.

PostCovid NL biedt ook een veilig online forum om met andere mensen met Long Covid in gesprek te gaan. Je kunt hier een account aanmaken.

We zoeken nog gesprekbegeleiders voor een aantal online groepen. Zou je dat willen doen? Lees dan hier wat gesprekbegeleider zijn inhoudt.

Inschrijven bijeenkomsten

 

Help jij ons?

Doneer via tikkie

Gezichten achter Long Covid