Praten met iemand die begrijpt wat je meemaakt kan helpen om jouw situatie beter te begrijpen en te verwerken. Daarom biedt PostCovid NL met bijeenkomsten om elkaar te ontmoeten. Dit zijn zelfsupportgroepen waarin ongeveer acht mensen met langdurige klachten na corona ervaringen delen over het omgaan met de gevolgen hiervan. Het doel is op een positieve manier van elkaar te kunnen leren om er beter mee om te gaan. En om zo elkaars steun te ervaren.

PostCovid NL biedt drie soorten zelfsupportgroepen: 

Ook biedt PostCovid NL een veilige online forum om met andere mensen met Long Covid in gesprek te gaan. Je kunt hier een account aanmaken.

Update november '22: Mogelijkheid tot aanmelden bijeenkomsten is tijdelijk gesloten

Het aantal aanmeldingen in oktober voor de samenkomsten (online en op locatie) is overweldigend. De bijeenkomsten zijn nu vol en we zijn blij dat we een groot deel van de mensen die zich hebben aangemeld, al kunnen plaatsen. We willen graag snel meer bijeenkomsten organiseren, maar daarvoor zoeken we nog gespreksbegeleiders. Mocht je als gespreksbegeleider willen helpen of iemand kennen die goed gesprekken kan begeleiden, kijk dan hier.

In de tussentijd is de aanmeldingsmogelijkheid voor specifieke bijeenkomsten tijdelijk gesloten. Mocht je belangstelling hebben voor de samenkomsten, stuur ons dan een mailtje op postfysiek@longfonds.nl. Laat daarin weten waar je belangstelling naar uit gaat, online of op locatie (en welke locatie). Dan laten we het je weten zodra je je weer voor specifieke bijeenkomsten kunt aanmelden.

Het werven en trainen van nieuwe gespreksbegeleiders kost tijd. We zouden iedereen graag direct helpen maar nieuwe groepen kunnen pas in januari 2023 starten. Dank voor uw begrip en geduld. 

Heb jij je in oktober opgegeven voor een bijeenkomst?

We zijn druk bezig iedereen in te plannen of als de groep vol zit, voor de volgende ronde bijeenkomsten in januari in te plannen. Mogelijk heb jij al een mailtje hierover ontvangen.

Iedereen die zich heeft ingeschreven voor een online bijeenkomst ontvangt in de week van 14-18 november bericht. Heb je na 18 november nog geen mailtje ontvangen of heb je vragen? Stuur dan een berichtje aan postfysiek@longfonds.nl

Nu je hier bent… Maak jij het mee mogelijk?

Doe mee en doneer eenvoudig via Tikkie zodat we jou en anderen met langdurige coronaklachten op weg kunnen helpen.

Gezichten achter Long Covid