Laatste update:
Aangemaakt op: 5 augustus 2022 Laatste bericht: 5 dagen geleden
ddanickk

Hoi allemaal,

Ik ben 23 jaar en deed voorheen altijd fanatiek krachttraining. Rond februari dit jaar heb ik schijnbaar corona gehad. Hier heb ik geen enkele klacht van gehad en de huisarts heeft daardoor ook pas vrij laat, daar zowel bloed- als lichamelijk onderzoek op niets uitwees, middels antistoffen kunnen concluderen dat mijn klachten door post-covid komen.

De klachten die ik momenteel heb zijn met name vermoeidheid, hersenmist en druk op de rechterborst. Ik heb het idee dat ook deze hersenmist enkel de rechterkant van het hoofd betreft. Bovendien is deze er niet elke dag en is het per dag verschillend welke klachten ik heb. De ene dag heb ik nergens last van, de andere dag is het qua klachten een catastrofe.

Ook heb ik het gevoel bij diep inademen dat ik de lucht wel via mijn linkerborstgedeelte naar binnen voel stromen, maar niet met mijn rechter.

Is er toevallig iemand met soortgelijke klachten en hoe hier mee om te gaan? Ik begin volgende week met een revalidatietraject bij de fysio.

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

P.van Ellende 6 dagen geleden

Hallo ddanickk, heb niet direct zelfde klachten, bij mij zitten meest heftigste klachten aan linker kant, ben links gevaccineerd, is wat mij opviel. Hoe mee om te gaan, denk rust, tijd, niet overbelasten? Dat is wat ik zelf probeer. Ben zelf gelukkig al tijdje redelijk stabiel, maar heeft lang geduurd en herken zelf in wat je zegt dat ene dag goed kan zijn en andere dag slecht, heel raar hoe het allemaal zo wisselt. Zelf heb ik in begin wat geprobeerd van beweging en beetje krachtoefeningen toen het stuk erger met mij was, maar leek of iets naar mij bovenlichaam gepompt werd als ik armen wat oefende, dus had zoiets van beter niet. Laatste tijden probeer ik wat meer mijn benen te bewegen en wat oefenen. Bij mij moet het gewoon  rustiger aan en ik moet wat kleinere oefeningen doen om toch wat te bewegen. Beterschap en en succes met je revalidatietraject bij de fysio.

Sami 5 dagen geleden

Dag Danick,

Bij mij speelden veel klachten ook niet continu en niet over het hele hoofd/lichaam. Het deed zich voor als reactie als ik prikkels/informatie wilde of moest verwerken. Daarnaast kwamen klachten opzetten als een soort afstraffing als ik me teveel of te lang had ingespand (mentaal/cognitief/fysiek). Die klachten zetten een halve dag later op of de dag erna en trokken aanvankelijk pas na meerdere dagen weg. Sinds het beter met me gaat, verdwijnen die klachten sneller. Als ik dan rust pak, ben ik vaak al binnen een paar uur ‘normaal’.

Wat mij vooruit heeft geholpen om mijn klachten te verminderen, is covidrevalidatie bij de fysiotherapeut. Daar ben ik pas na zes maanden mee begonnen, omdat mijn klachten toen al een tijdje niet meer ‘vanzelf’ verminderden. Ik kwam er toen achter dat ik nog veel minder moest doen dan ik al deed. Heb bij de fysio geleerd te herkennen welke klachten bij mij een signaal waren dat ik teveel deed en moest stoppen.

Je moet eigenlijk voorkomen dat je overbelast wordt, omdat je lichaam niet of veel langzamer herstelt na inspanning. Je vooruitgang blijft dan steken doordat de energie telkens in het herstel van terugkomende klachten gaat zitten.

Bij mij was het juist de linkerbovenkant van mijn hoofd waar een soort druk/verzadigd gevoel in zat. Na enkele maanden was dat alleen linksachter bovenop. Daarnaast over het lichaam zowel links en rechts vanalles gehad, maar soms alleen in een van de ledematen.

  • Ontstekingsachtige blaasjes in mijn linkerbeen.
  • Rode uitslag op mijn rechteronderarm.

Heb verder de indruk dat klachten vaak erger waren op plekken die ooit verzwakt waren (door bijvoorbeeld blessures). In mijn geval o.a. mijn enkels en rechterpols.

Sterkte, Sami

Nu je hier bent… Maak jij het mee mogelijk?

Doe mee en doneer eenvoudig via Tikkie zodat we jou en anderen met langdurige coronaklachten op weg kunnen helpen.

Gezichten achter Long Covid