Gemeld op website van het RIVM op 29 november 2021

De  impact van een coronabesmetting op kinderen kan groot zijn. Dit blijkt uit de eerste resultaten van een studie van het RIVM. 

Alhoewel de opzet van dit onderzoek niet te vergelijken is met bovenstaand onderzoek wijzen ook de eerste resultaten van dít onderzoek uit dat kinderen tot en met 17 jaar langdurige klachten kunnen overhouden na een coronabesmetting.  De groep deelnemende kinderen bestaat zowel uit kinderen die waren opgenomen in het ziekenhuis, als kinderen die de ziekte thuis hebben doorgemaakt. De melding van het RIVM zegt niets over de verdeling tussen wel en niet opgenomen kinderen en tussen een eventuele relatie met wel/niet langdurige klachten.

Veel impact

Uit de eerste resultaten komt naar voren dat ook voor kinderen tot en met 17 jaar de impact groot kan zijn. Zo bezocht 44% van de kinderen met langdurige klachten een zorgverlener zoals huisarts, fysiotherapeut of kinderarts. En meer dan de helft van de kinderen die langdurige gezondheidsklachten had gingen niet (8%) of minder (43%) naar school.

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid