kerstin de nationale vrijwiliigersprijzen

Kerstin, één van onze vrijwilligers, won gisteravond een prijs voor haar vrijwilligerswerk als gesprekbegeleider van zelfsupportgroepen voor mensen met Long Covid. Ze nam deze prijs (ter waarde van 750 euro) in ontvangst tijdens de uitreiking van de Nationale Vrijwilligersprijzen in Den Haag. Kerstin heeft zelf Post-Covid en vindt het superbelangrijk om te doen wat ze kan doen voor mensen die ook Long Covid hebben. Kerstin kon met een aantal aanpassingen aanwezig zijn. Kerstin: ‘Ik vind de prijs een erkenning voor wat we doen en dat werk is hard nodig. Mensen met Post-Covid voelen zich niet langer alleen en vinden herkenning bij elkaar en dat is helpend’.

Ze schenkt deze prijs aan PostCovid NL om te zorgen dat mensen met Long Covid weer perspectief krijgen.

We feliciteren DHW Delft (LHBT+ vereniging) die de hoofdprijs ontvingen.

Naast Kerstin hebben we gelukkig nog tientallen vrijwillige gespreksbegeleiders. Waar we enorm trots op zijn. We zijn nog op zoek naar een gespreksbegeleiders in Roermond en andere specifieke groepen zoals jongvolwassenen. Lees hier mee over wat dit inhoudt en hoe je je op kunt geven.

De Nationale vrijwilligersprijzen zijn in het leven geroepen om vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties te waarderen. Mensen werken als vrijwilliger vanuit hun hart en vragen er niets voor terug. Dat is enerzijds bijzonder, anderzijds is het van elementair belang voor het reilen en zeilen van de Nederlandse samenleving.

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid