Mensen die een corona-besmetting hebben gehad, kunnen daar nog best een tijd last van houden. Dit duurt vaak langer dan na een gewone griep. Herstel na corona verloopt voor iedereen anders; sommigen zijn na een week weer hersteld en bij anderen duurt het weken tot maanden. Van alle mensen die klachten houden na corona, heeft ongeveer de helft na 3 maanden geen klachten meer. Bij de meeste mensen die na 3 maanden nog wel klachten hebben, gaan de klachten weg in de maanden erna. Soms met hulp en begeleiding. Weinig mensen houden langer dan 6 maanden klachten.

Na 3 jaar weten we inmiddels dat het in het begin vooral erg belangrijk is om rustig aan te doen en ruim de tijd te nemen om te herstellen. Goed naar je lichaam luisteren en regelmatig een pauze nemen zijn hierbij belangrijk. Blijven de klachten aanhouden, dan kan je contact opnemen met de huisarts.    

Als je weer start met werken, luister dan goed naar je lichaam en neem genoeg pauzes. Als het werken nog niet goed gaat, praat daar dan over met je werkgever en vraag op tijd om hulp. Meer informatie over werken na corona staat op thuisarts.nl

Heeft iemand 3 maanden na de corona-besmetting nog steeds klachten, dan wordt er gesproken van Long Covid. Wat je dan kan doen voor je herstel lees je hier. Iemand die langer dan 3 maanden na corona nog klachten heeft, kan zich aanmelden bij C-support voor ondersteuning.  

Twijfel je over je klachten en of het Long Covid is of niet? Op ons Forum staan veel verhalen en ervaringen van patiënten. 

Informatie over dit onderwerp

Voedingstips om te herstellen na corona

Weer in conditie na corona

Als ik dit geweten had...

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid