Ik ervaar duidelijke achteruitgang van mijn klachten door wat ik eet. Ik heb enige tijd een neutraal dieet gehouden, hierdoor bemerkte ik dat mijn lichamelijke klachten verminderden maar niet weg waren.  Als ik nu weer spicy eten nuttigt nemen de klachten weer toe. De lichamelijke klachten zijn vermoeidheid bij inspanning, brainfrog, concentratie klachten, slappere en pijnlijke huid, huiduitslag, toename obstipatie, rug en rugwervel klachten, spier zwakte, depressieve klachten die duidelijk toenemen als de fysieke klachten toenemen. 

Ik neem dagelijks levertraan, probiotica en volgens mijn dieetist eet ik de juiste, samenstelling aan voeding.

Zelf merk ik echter duidelijk dat de klachten komen door mijn ws. (dunne)darmen en heb ik het vermoeden wat de oorzaak is. Echter zijn er al meerdere testen en onderzoeken gedaan en daar is tot nu toe niets uitgekomen. 

Wel is er door de sportarts, PACS (post acute covid syndroom) gediagnostiseerd. Maar deze zocht helaas niet naar de oorzaak.

Ik heb meerdere specialisten  bezocht, maar deze herkennen de symptomen niet of ik heb net te weinig symptomen die betrekking hebben op hun eigen vakgebied en mogelijke diagnose. Ook de huisarts weet niet wat verder te doen. Sommige specialisten hebben alleen gekeken en ook geen verder onderzoek gedaan. 

De huisarts heeft in mijn verwijsbrieven geschreven dat ze vermoeden dat de oorzaak ligt bij psycho-somatische klachten. Ik heb de huisarts gezegd dat ik hierdoor 1-0 achter sta, omdat dit de specialisten beïnvloed. Ik heb afgelopen maand weer meer klachten erbij gekregen en de huisarts wil me niet meer doorsturen voor verder micro-biologisch onderzoek, in een academisch ziekenhuis. 

Ik heb mijn zorgverzekering gebeld voor second opinion en die verwijzen me weer naar de huisarts. 

Ik hoop dat u mij advies kan geven welke ziekenhuis verder kan zoeken naar de mogelijke (bacterie/virus/parasiet) veroorzaker van mijn klachten? Zodat ik dit kan bespreken met de huisarts. 

groet, Jeanet
Longfonds Advieslijn
Zorgprofessional
1 jaar geleden

Beste Jeanet B,

 

Het is zeker vervelend, dat je vast bent gelopen en nog steeds klachten ervaart. Helaas kunnen wij geen ziekenhuis adviseren. 

 

Wel kunnen we je doorverwijzen naar het lotgenotencontact op deze website en anders kan je ook individuele support vragen op de site van c-support: C-support | Wij ondersteunen mensen met langdurige corona klachten

 

We wensen je veel sterkte.

 

Met vriendelijke groet,

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid