Image of syllebillie
syllebillie

Benauwdheid en behandeling

Goedenavond, ik heb een positieve covid test gehad op 2 maart 2022. Ik heb helaas nog veel klachten. De ergste is wel mijn longen. Ik heb lichte astma sinds mijn 16e en het gevoel is alsof ik een behoorlijke aanval krijg. De pijn lijkt ook op een longontsteking. Ademhalingsoefeningen en meer rust helpen niet voldoende. Ik heb ook het idee dat ventolin niks doet. Wat zou ik zelf nog kunnen doen? 

Laatste bericht:
4 dagen 3 uur geleden
Jeanet B

advies hoe nu verder?

Ik ervaar duidelijke achteruitgang van mijn klachten door wat ik eet. Ik heb enige tijd een neutraal dieet gehouden, hierdoor bemerkte ik dat mijn lichamelijke klachten verminderden maar niet weg waren.  Als ik nu weer spicy eten nuttigt nemen de klachten weer toe. De lichamelijke klachten zijn vermoeidheid bij inspanning, brainfrog, concentratie klachten, slappere en pijnlijke huid, huiduitslag, toename obstipatie, rug en rugwervel klachten, spier zwakte, depressieve klachten die duidelijk toenemen als de fysieke klachten toenemen. 

Laatste bericht:
1 week 3 dagen geleden
ingeboha

Druk op borst dag na inspanning?

Dag, vaak heb ik een dag na inspanning (wandelen, oefeningen) druk op de borst. Niet benauwd, geen uitstralende pijn, alleen maar het gevoel alsof er iets in mijn slokdarm zit, of druk op de borst. En dus alleen als ik iets te snel heb gewandeld, of iets te zwaar heb getraind met gewichtjes. Wat is dit? Is dit mijn hart die te weinig zuurstof krijgt? Dat kan het toch niet zijn uren of een dag na inspanning? Zijn het verkrampingen? Ik vind het zo absurd. Het gaat niet weg bij liggen of zitten.

Veel dank

Laatste bericht:
1 week 3 dagen geleden
xav

Kind 15 ernstige hoofdpijnen

Mijn zoon 15 jaar oud heeft 3 maanden gelden COVID gehad nu kampt hij met onverklaarbare hoofdpijnen met overgeven kan dit door COVID komen. Soms drie dagen nergens last van en dan weer enorme hoofdpijnen 

graag iemand zijn reactie

Laatste bericht:
2 weken 1 dag geleden
Mathis

spierzwakte en spiertrekkinkjes armen en benen

Na enkele maanden geleden corona te hebben gehad thuis, merk ik nog zwakke spieren (boven)benen vooral en in mindere mate armen op. Soms pijn/onaangenaam gevoel erbij, of los van elkaar. Ook zie ik en voel ik kleine spiertrekkinkjes, dit duurt bijv. een minuut en is een paar keer per week. Ik bouw met longcovid-fysiotherapie langzaam conditie op. Komt de zwakte vaak voor in beide benen en minder in de armen, en die trekkinkjes/trillingen? 

Laatste bericht:
2 weken 2 dagen geleden
vvv

Pijn bij ademhalen

In december kreeg ik Corona en ben er erg ziek van geweest. Beginnende longontsteking (maar hoestte niet, saturate was goed), pleuritis, lange tijd hoge koorts, enorme hoofdpijnen, pijn in organen en soort hallucinaties. Het heeft lang (maanden) geduurd voordat ik weer iets simpels kon als douchen zonder volledig uitgeput te zijn. Met name de pleuritis heeft me erg lang in de weg gezeten. Vreselijk, wat een pijn gaf dat, dat gun ik niemand. Ik dacht onlangs na opbouw door veel (en gedoseerd) te wandelen weer wat intensiever te kunnen sporten, maar dat ging 8 dagen terug mis.

Laatste bericht:
2 weken 4 dagen geleden
Graça

Oor- en keel pijn en opgezette lymfklieren

Ik raakte besmet in maart 2020 en ik had milde klachten ( benauwdheid , oor-, hoofd- en keelpijn , koorts , pijn in de borst en tussen de schouderbladen ,diarree ,ezv ). Voorheen had ik een lichte vorm van astma en sinusitis .

Laatste bericht:
3 weken 2 dagen geleden
Graça

Horen vergrote lymfklieren, oor-en keelpijn en verhoging bij PEM ?

Sinds mijn besmetting in maart 2030 heb ik bijna continu oor- en keelpijn,gezwollen lymfklieren in de hals en vaak verhoging,vooral na inspanning. Volgens een arts heeft het niks te maken met Long COVID en worden de klachten veroorzaakt door steeds nieuwe bacteriële of virale infecties doordat mijn immuunsysteem verzwakt is .Ik denk dat deze klachten bij PEM horen want ik ervaar ze alleen bij inspanning en na een periode van rust verdwijnen ze en voor de Covid infectie had ik deze klachten nooit .

Laatste bericht:
3 weken 2 dagen geleden

Nu je hier bent… Maak jij het mee mogelijk?

Doe mee en doneer eenvoudig via Tikkie zodat we jou en anderen met langdurige coronaklachten op weg kunnen helpen.

Gezichten achter Long Covid