Ik ben half maart besmet geraakt met waarschijnlijk de omicron variant. Heb twee dagen hoge koorts gehad en een stevige hoest. Daarna vermoeidheid en benauwd na inspanning. Lopen en praten ging niet. Ik ben door mijn huisarts vrij snel doorverwezen naar de fysiotherapeut. De looptest kon ik ternauwernood afronden. Op advies van de fysio heb ik een saturatiemeter aangeschaft, omdat ik hyperventileerde. En wanneer ik tot rust kwam een lage saturatie had. Eigenlijk heb ik in de afgelopen weken, maanden alleen maar klachten erbij gekregen. Zoals overprikkelend zijn, brainfog, nog steeds s avonds verhoging, vermoeidheid etc. Ik maak mij zorgen over de lage hartslag, vaak gecombineerd met een lage saturatie. Ik heb al een hartfilmpje gehad, maar daar was geen afwijking op te zien. Mijn huisarts schaart het onder postcovid klachten, maar is er wel alert op. 

Longfonds Advieslijn
Zorgprofessional
1 jaar geleden

Beste Marja65,

We hebben je vraag doorgestuurd naar een longarts en deze gaf volgende reactie: 

Wat vervelend dat u deze klachten heeft ontwikkeld. Na COVID-19 is een heel scala aan klachten gemeld. Hartkloppingen versnelde en lagere hartslag zijn gemeld. Vaak ligt hier gelukkig geen structurele hartschade aan ten grondslag. Bij blijvende klachten zou ik adviseren om nog eens opnieuw met huisarts te overleggen of evt eenmalige analyse cardioloog/longarts.

Uit onderzoek weten we ook dat gelukkig veel klachten spontaan herstellen, ook nog naar 6maanden tot 1-2 jaar na het eerste ziek zijn.

Hopelijk op voorspoedig herstel

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid