Image of syllebillie

Goedenavond, ik heb een positieve covid test gehad op 2 maart 2022. Ik heb helaas nog veel klachten. De ergste is wel mijn longen. Ik heb lichte astma sinds mijn 16e en het gevoel is alsof ik een behoorlijke aanval krijg. De pijn lijkt ook op een longontsteking. Ademhalingsoefeningen en meer rust helpen niet voldoende. Ik heb ook het idee dat ventolin niks doet. Wat zou ik zelf nog kunnen doen? 

Longfonds Advieslijn
Zorgprofessional
1 jaar geleden

Beste syllebillie,

 

Postcovid klachten zijn erg uiteenlopend, en als je al een achterliggende aandoening in je longen hebt gehad, dan kan dat inderdaad verergeren. We gaan ervan uit dat je huisarts en/of longarts op de hoogte zijn over je blijvende klachten? Zij zijn ook degenen, die even naar je pufjes kunnen kijken, die je momenteel gebruikt. Als ventolin niet helpt, dan kan je je behandelend arts vragen of er een ander pufje is, wat beter zou helpen. Eventueel onderzoek zou kunnen aantonen, waar je klachten vandaan komen.

 

Ook kan je je huisarts vragen of het in jouw geval zinvol zou zijn om naar een fysiotherapeut te gaan, onder andere om te leren beter om te gaan met je energie en je ademhaling.

 

We wensen je veel sterkte.

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid