In december kreeg ik Corona en ben er erg ziek van geweest. Beginnende longontsteking (maar hoestte niet, saturate was goed), pleuritis, lange tijd hoge koorts, enorme hoofdpijnen, pijn in organen en soort hallucinaties. Het heeft lang (maanden) geduurd voordat ik weer iets simpels kon als douchen zonder volledig uitgeput te zijn. Met name de pleuritis heeft me erg lang in de weg gezeten. Vreselijk, wat een pijn gaf dat, dat gun ik niemand. Ik dacht onlangs na opbouw door veel (en gedoseerd) te wandelen weer wat intensiever te kunnen sporten, maar dat ging 8 dagen terug mis. Pijn op de borst, trok naar boven naar de keel. En nog steeds. Het voelt alsof ik aan het hardlopen ben in de kou, die steken op de longen en in de keel. Deze ervaring had ik in veel grotere mate ook toen in Corona had. In rust doet het zeer, wanneer ik loop neemt het toe. Voel me weer maanden teruggezet, terwijl het zo goed ging. Wat is dit in vredesnaam? Wat maakt dat deze pijnen terugkomen terwijl het juist allemaal achter de rug leek te zijn. Ik kan nu weer niets, het is invaliderend. 
Wat zijn die pijnen en wat kan ik er mee. 

Longfonds Advieslijn
Zorgprofessional
1 jaar geleden

Wij hebben je vraag voorgelegd aan een longarts.  Onderstaand vind je zijn reactie.

Beste

Wat vervelend dat u deze klachten heeft ontwikkeld en dat het zo invaliderend is. Waar deze pijnen vandaan komen kan ik niet direct duiden. Wel zien we dat herstel bij patiënten met een doorgemaakt COVID-19  soms grillig kan verlopen met soms ook wel een terugslag; stapje terug.

Heeft u het al door de huisarts laten nakijken of er toevallig niet iets anders speelt? Eventueel begeleiding met fysiotherapie?

Hopelijk herstelt u snel!

MvG

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid