Laatste update:
Aangemaakt op: 30 september 2020
EllenvanTuel

Geachte heer, mevrouw,

ik ben echt zo bezorgt om mezelf dat ik radeloos ben. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Ik ben begin april besmet geraakt met het Corona virus. 

Ik heb het gevoel dat er nog steeds echt iets mis is met m’n longen of dat het virus zich heeft vastgezet op m’n longen waardoor ik deze klachten heb. Dit heb ik tijdens onze vakantie in zuid Limburg wel gemerkt. Toen was ik af en toe ook wat benauwd. In de hotelkamer had ik pas echt het gevoel weinig zuurstof te kunnen krijgen wat heel beangstigend was. Tijdens uitstapjes kon ik merken dat ik minder dan normaal zuurstof had. Ik heb steeds de terugkerende gedachte en dat is dat ik lijdzaam kom te overlijden en steeds minder lucht zal krijgen. Dit omdat ik vrees dat het Coronavirus zich heeft vastgezet in m’n longen en omdat ik denk dat het virus d’r nog zit en steeds verder m’n longen infecteert en zal aantasten. Heb vlak na besmetting een aanval op m’n longen gevoeld namelijk. M’n angst is dusdanig groot dat ik denk dat ik het voorjaar niet eens meer zal halen. Iedere ochtend als ik wakker wordt ben ik weer blij dat ik adem kan halen. Ik ga hier dus nier automatisch meer vanuit erg genoeg. Corona is toch een nieuw longvirus waarover weinig bekend is. Het erge is dat ik niet weet waar ik het zoeken moet en ik echt denk dat ik zal overlijden binnen een bepaalde periode. Dit zorgt voor slecht slapen en angst. Heb echt behoorlijke klachten gehad en ben echt zo bang dat er iets mis is dat het m’n leven beheerst. Ben hier 24/7 mee bezig op dit moment. 

Het is zo dat ik bang ben voor m’n toekomst en heb idee heb dat ik geen toekomst meer heb eerlijk gezegd en dat voelt heel zwaar. 

Ik heb al een longfoto laten maken ergens in juni en een longfunctietest. Beiden waren goed. Nu denk ik echt dat dit Corona virus op m’n lonen is geslagen en ben echt bezorgt. 

Ik ben benieuwd naar uw reactie. Groet Ellen 

Longfonds Advieslijn
Zorgprofessional
2 jaar geleden

Beste Ellen,
Hierbij ontvang je het antwoord van de huisarts. 

Wat naar dat je al zo lang zo angstig bent. Ik hoor vooral ook dat je niet gerustgesteld bent na je bezoek aan de huisarts en het aanvullend onderzoek wat is gedaan. Volgens mij is het goed om opnieuw met je huisarts in gesprek te gaan: wat heb je nodig hebt om gerustgesteld te raken? Als geen enkel onderzoek je kan geruststellen hoe moet je dan omgaan met je angst? Je moet echt ergens weer vertrouwen in je lijf en de toekomst krijgen.

Veel sterkte!

Help jij ons?

Doneer via tikkie

Gezichten achter Long Covid