Ik heb 15 dagen geleden corona gehad. Maar ik knap niet echt op.

15 dagen geleden corona gehad. Veel last gehad van benauwdheid door mijn astma. Een kuur en prednison gehad en nagekeken in het ziekenhuis. Nu nog veel klachten moe, benauwdheid, snelle hartslag, verhoging, weinig reuk en smaak, en spierpijn en slap voelen. Ook snel hoofdpijn. Ook veel afgevallen. De kleine dingen is al te veel. Dat merk ik aan mijn temperatuur en hartslag. Door de huisarts doorgestuurd naar fysiotherapeut. Ik vraag mij echt af wanneer knap ik op en hoe verder. 

Laatste bericht:
1 jaar 10 maanden geleden
Image of silvanabreur

Wat kan ik verwachten en mag ik hyperbare zuurstoftherapie?

Een goedenavond,

Ik heb sinds 1993/1994 astma, en februari 2003  heb ik ards gehad en  2 weken aan de beademing gelegen.  3 weken ic.

November 2020, 10 dagen in het ziekenhuis gelegen met corona met hoge dosis zuurstof. (gelukkig geen ic).   In de ambulance eerst een neusbrilletje, daarna een venturi masker en toen  een non rebreathing mask met 15l zuurstof p.m.

Nu na 1,5 jaar is mijn diffusie 70% Ct scans wijzen nog steeds uit dat er fibrotische afwijkingen zijn.  Longarts noemde het ipf en dat hij niet kan zeggen hoe het zich gaat ontwikkelen.  Ik ben 58 jr.

Laatste bericht:
1 jaar 11 maanden geleden

Sarcoidose en post covid

Hallo,

Ik ben bekend met sarcoidose en heb nu post covid klachten vastgesteld op de seh. Ik heb geen idee wat ik kan verwachten, huisarts zegt afwachten, hulp/ ondersteuning krijg je pas na 3 mnd. Een afspraak met de longarts kan niemand me vertellen op welke termijn dit kan plaatsvinden… wat nu? 3 maanden afwachten?

Laatste bericht:
2 jaar 3 maanden geleden

Krachteloosheid

Beste,

Ik ben 2x besmet met Corona. De laatste is van 22 januari 2022.

Ik ben inmiddels negatief getest.

Ik voel mij krachteloos. Hierdoor ook misselijk. En hierna komt misselijkheid.


Wat moet ik hiermee.Laatste bericht:
2 jaar 3 maanden geleden

excacerbaties, terugval in kortademigheid/benauwdheid

sinds 11 mei 2020 ziek gemeld, wss al in april(hoogst wss oorzaak corona/sars virus)geen opname op covidafd. wel 3dgn zuurstof eind mei 2020. CT-scan gaf longonsteking aan...

Laatste bericht:
2 jaar 11 maanden geleden
Image of JanSpijk

Long fibrose

Corona gehad en op de long foto (s) is prominent long fribrose achtige strengen aangetroffen en een long fibrose streng. Hier  wordt op van uit de huis arts niet echt op gereageerd van dat is zorgelijk. Meer van corona letsel. Mijn vraag is, is dit het begin van longfibrose of aleenstaand schade door corona

Laatste bericht:
3 jaar 2 maanden geleden

Hoe bescherm ik mij beter ?

Ik heb sinds corona een heel vervelend bijverschijnsel. Als ik met iemand praat zelfs met 2 meter afstand tussen ons en die persoon is niet helemaal in orde, verdraag ik de aerosolen niet hij/zij  uitademt. Het voelt alsof ik heet water in mijn longen gegooid krijg . Heel pijnlijk en beangstigend. Bij mensen die niets mankeren is het minder erg, maar ik krijg toch pijn in mijn linkerlong dan. Hoe moet ik daarmee omgaan ? Straks kan ik niet eens normaal in een gezelschap functioneren met mensen om me heen. Ik moet minstens 2 meter afstand houden en dan nog maar hopen dat ik geen pijn krijg.

Laatste bericht:
3 jaar 2 maanden geleden

selectie medische risicogroep voor covid vaccinatie

Onze zoon van 19 heeft ernstige astma, ontvangt jaarlijks griepprik en is in zijn leven al een maal beademd geweest en heeft diverse ziekenhuisopnames meegemaakt. Behoort hij tot de medische risicogroep en komt hij dus in aanmerking voor vervroegde vaccinatie?

Onze dochter van 17 heeft dezelfde aandoening. Wordt zij eerder gevaccineerd dan na dec 2021 wanneer zij 18 wordt? 

Wie beslist hierover? GGD, RIVM verwijzen naar behandelend arts maar zijn er geen richtlijnen bekend?

met vriendelijke groeten

Margreet

Laatste bericht:
3 jaar 2 maanden geleden

ik heb COPD cold 3, en in Maar corona gehad. ben de hele zomer ziek geweest en nog heel benauwd. ik heb een saturatie van 98 en een HB van 9.06, hoe kan dat??de huisarts vind de waarden goed

ik heb copd cold 3, corona gehad in Maart. de hele zomer ziek geweest, in oktober de corona gehad test gedaan. ik heb een hoge saturatie waarde , 97-98, mijn HB  is 9.06.Toch ben ik heel benauwd b heel moe, hoe kan dat?? mijn huisarts is tevreden met die hoge waarden

Laatste bericht:
3 jaar 4 maanden geleden

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid