Laatste update:
Aangemaakt op: 10 mei 2022
N. Spijkers

Beste, ik had altijd al een verlengde bloedingstijd als gevolg van ziekte van Von Willebrand. Nu, na een covid-infectie en een Long Covid merk ik dat wondheling en bloedingstijd dramatisch geworden zijn. Wanneer ik google lees ik enkel over de trombosegevaren van de vaccins, nu, daar heb ik niets van gemerkt. De problemen zijn begonnen tijdens en na de infectie. Ik eet al gezond eiwitrijk, extra vitamine C en K, volle kwarkproducten en kaas, maar niets helpt. Is de langere bloedingstijd en slechte wondgenezing bij bloedziekten als Von Willebrand na covid-infectie gekend en zo ja, wat is er aan te doen. Zo nee, komt het misschien vaker voor en weet u of er al onderzoek naar gedaan wordt?

Longfondsbeheer
Moderator
4 maanden geleden

Beste N. Spijkers,
Dit is echt een hele specialistische vraag, die wij helaas niet kunnen beantwoorden. Misschien zou je de vraag kunnen stellen bij de vereniging voor mensen met een erfelijke antistollingsziekte, de NVHP.  

Word je behandeld voor de langere bloedingstijd van je wonden? Als wonden slecht helen is het misschien verstandig om even langs de huisarts te gaan. Deze kan in ieder geval goed advies geven over behandeling, en vanuit daar misschien meedenken of het één met het ander te maken kan hebben.

Heel veel succes!

Nu je hier bent… Maak jij het mee mogelijk?

Doe mee en doneer eenvoudig via Tikkie zodat we jou en anderen met langdurige coronaklachten op weg kunnen helpen.

Gezichten achter Long Covid