Laatste update:
Aangemaakt op: 8 november 2020 Laatste bericht: 1 maand geleden
Christiaan

Sinds een week uit quarantaine en inmiddels buiten geen conditie en korte snelle ademhaling ook tintelingen en soort van zenuw achtige pijnen in benen Handen en armen . Ervaren meer mensen dit ?

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Rikkuijpers1 1 jaar geleden

Hey 

Ik heb precies dezelfde klachten als jouw 

Ook mri gehad van hersenen en ruggenmerg want bij mij dachten ze ook aan ms gelukkig niks op te zien alle andere mogelijke onderzoeken heb ik ook gehad als kwam uit als gezond goed maar ook heel vervelend niet weten wat het is waarschijnlijk weten ze zelf niet eens hoe of wat het is hopelijk verdwijnt het met de tijd Gr rik

lieke86 1 jaar geleden

Hè bah wat naar. Goed dat de neuroloog verder onderzoek wil doen. 

Ik herken niet dat de tintelingen aan 1 zijde meer voorkomen. Bij mij heeft behandeling bij de osteopaat en bij de acupuncturist wel geholpen. Ook ben ik begonnen met dry brushen, omdat de osteopaat het idee had dat mijn lymfestelsel overbelast was geraakt en niet alle afvalstoffen weg gezet kreeg. Na de behandeling bij haar, oefeningen en het dry brushen zijn de tintelingen nu weg. 

Ik had ook enorme ontgiftingsreacties na de behandeling bij de osteopaat en sportmasseur. Echt ranzige, stinkende urine. Het lijf heeft echt wat weg te werken. Dat was bij mij overigens vooral na de vaccinatie zo. Na de besmetting in februari niet.

Misschien kan je iets met de tips. Succes bij de onderzoeken en met de spanning

Marije@32 1 jaar geleden

Hoi Lieke,

Zou ik jou misschien een privé berichtje kunnen sturen? Zou graag meer horen over dry brushen en de osteopaat waar je bent geweest. Inmiddels ben ik wel aardig klaar met de tintelingen ;-) Ik hoor het graag ,bedankt alvast!

lieke86 1 jaar geleden

Hoi Marije, ja hoor dat kan. Als je jouw gegevens deelt, dan zal ik je een berichtje sturen. Groetjes Lieke

heleenp 1 jaar geleden

Hi Marije, mag ik jou misschien ook een emailtje sturen over je ervaringen? ik herken je klachten, en heb ze al ruim een half jaar, afwisselend in intensiviteit.. Precies zoals je zegt 'ik ben er ook wel klaar mee' ;-). Ben erg benieuwd naar ervaringen met osteopaat en acupuncturist! 

Marije@32 1 jaar geleden

Hoi Heleen, excuses! Ik zie nu pas je berichtje. Vervelend dat je de klachten herkent, dat is echt niet fijn.. Maar natuurlijk mag dat, ik zie je berichtje graag tegemoet :) Groetjes, Marije

silly 1 jaar geleden

Hoi Mieke en Marije,

ik ben heel benieuwd naar het dry brushen, ik kan via Google niet echt iemand vinden die het je kan leren? 
Hopelijk kunnen jullie me helpen?

groet silvia

Rikkuijpers1 1 jaar geleden

Goeden avond wat ben ik blij al deze berichten te lezen ik loop hier nu al een jaar mee heel ligt ziek geweest van corona alleen geur en smaak was weg maar een maand erna begonnen de tintelingen spierzwakte en spierpijn eerst in mijn rechter voet daarna allebei mijn voeten en benen nu ook in mijn linker hand. Ik heb allen mogelijke bloedonderzoeken gehad ik heb een mri van mijn hersenen en ruggenmerg gehad ik heb een Emg gehad en een zenuw echo uit alles bleek dat ik gezond ben er is nergens iets op te zien erg frustrerend want ik ben toch echt niet gek het is zo erg dat ik al meer dan een half jaar thuis zit van werk ) :  heeft iemand hier de goude tip die het verlicht of verhelpt pleas let me know  alvast bedankt

Sami 1 jaar geleden

Dag Rik,


Ik heb vergelijkbare (en andere) klachten (gehad). Ik ervaar het alsof mijn hersens niet goed meer omschakelen. De aansturing van verschillende zenuwstelsels en de bloedsomloop klopt niet meer.


Mijn klachten hangen sterk samen met teveel of te snel informatie willen of moeten verwerken. Mijn hersens reageren dan niet óf vertraagd. Ik krijg dan zuurstoftekort in mijn hoofd, armen en handen. Ik word draaierig, krijg last van oorsuizen en het tintelt bovenop mijn hoofd. Mijn armen gaan tintelen en worden slap. Ik krijg krachtverlies in mijn handen en vingers. Ga ik toch door, dan trekt het naar mijn benen en word ik daar stijf of wankelig. Heb een paar keer gehad dat mijn benen alleen nog sloom konden voortbewegen, heel raar.


Heb deze klachten sinds juni. Het begon in de derde week. Had daarvoor alleen milde klachten. Kon een paar maanden alleen dingen doen door het traag en simpel te houden. Langzaamaan is dit verbeterd, maar het blijft aanpassen. Vooral uitkijken voor zelfoverschatting. Als het je lukt: kijk de webinars op deze site. Die geven wellicht opheldering en herkenning. 


Wat bij mij werkt: wegblijven van teveel informatie en prikkels. Voorkomen dat ik snel moet reageren of omschakelen, en: niet stressen. Het is alsof mijn lichaam niet goed voor een gelijkmatige bloedsomloop kan zorgen: zuurstoftekort, hartkloppingen, bloeddruk die op hol slaat. Daarnaast helpt het mij om regelmatig kort te bewegen zonder te hoeven nadenken (afwassen, stofzuigen, haha). Het voelt alsof de bloedsomloop daardoor op gang blijft en mijn ledematen en hoofd dan weer genoeg zuurstof krijgen …

Rijsje85 1 jaar geleden

Zoiets maak ik ook mee sinds ik 29 okt positief ben getest. Geen koorts hoesten of niezen.. Maar mijn oor begint te suizen en dan word ik ineens helemaal slap. Het lijkt wel of ik gedrogeerd ben op dat moment. Het liefst lig ik alleen in bed want zodra ik teveel doe maak ik al deze nare dingen mee. 

jettiee 1 jaar geleden

Hallo Sami,

Ik lees je comment en je hebt nagenoeg precies omschreven wat ik op dit moment ervaar. Meer of gedetailleerder dan de andere verhalen hier. Was het voor jou gelijk duidelijk dat deze klachten een bijkomstigheid zijn van corona(vaccinatie)? Ben je bij een internist of neuroloog geweest? En mag ik vragen hoe het nu met je gaat?

Dezelfde klachten zijn bij mij ongeveer een maand voorafgaand aan een positieve coronatest begonnen dus ik heb ergens twijfels of Corona de oorzaak is. Echter is het zeker verergerd door Corona. Ik ben bij de huisarts weggestuurd met diagnose stress maar ik voel aan alles dat dat niet de oorzaak is dus ik ga maandag weer heen. 
 

Vorige week had ik een paar goede dagen en nachten (die zijn vooral ook lastig, heb jij dat ook (gehad)?). Ik kon niet bedenken waardoor ik vorige week betere dagen had maar ik lees in jouw verhaal over prikkels en dat zou het bij mij ook goed kunnen zijn. Ik kan (op momenten) ook heel slecht tegen geluid.


Heel verhaal maar ben benieuwd wat jouw “status” nu is en of je misschien nog meer tips hebt. Ik wil zo graag het vooruitzicht dat ik weer een beetje opknap.


groet Jet

Sami 1 jaar geleden

Dag Jet,

Ik weet zeker dat het komt doordat corona eind mei/begin juni 2021 iets met mijn hersens/zenuwstelsel(s) heeft gedaan. Het volgde direct op andere klachten (geen geur en smaak, daarna enorme onderrugpijn en een rare druk in mijn hoofd die voelde alsof mijn ogen uit mijn oogkassen werden gedrukt). Denk dat die hersens toen overhoop zijn gehaald …

Toen die klachten weg waren, dacht ik snel beter te zijn, maar ineens had ik die draaierigheid en acute lichamelijke schrikreacties op elke prikkel (hartkloppingen en ademhalingsstop). Die klachten namen tot december 2021 langzaamaan af.

Ik ben pas eind februari 2022 voor het eerst naar de huisarts gegaan. Heb daar vanmorgen over geschreven bij een ander bericht: https://coronaplein.nu/gesprek/hersenen-kunnen-prikkels-niet-kwijtvol-hoofd#comment-4772 (wel ook weer een lang verhaal, ahum).

Ik heb pas sinds kort hulp gevraagd, omdat ik eerder niet de indruk had dat het ergens toe zou leiden. Ik zag in veel berichten dat cardiologen, neurologen e.d. toch niks afwijkends vonden. Ik had ook andere klachten dan de meeste mensen. Hoorde anderen vooral over hoofdpijn, vermoeidheid en slecht slapen. Ik wist te functioneren door alles traag en simpel te doen. Ik merkte ook dat ik langzaamaan vooruitging, dus ik ben maar gaan afwachten of er meer informatie zou komen over deze toestanden. :-)

Het eerste waaraan ik veel had, was overigens de webinar cognitieve klachten op deze site. Daarna kwam ik steeds vaker informatie tegen over het autonome zenuwstelsel. Dat zenuwstelsel stuurt normaal automatisch onderdelen van je lichaam en lichamelijke reacties aan, waaronder stress en rust. Bij mij was het alsof het systeem dat rust zou moeten regelen, niet goed werkte.

Je geeft aan dat de huisarts het op stress gooide. Dat deed een arts in een webinar op deze site ook. Ik weet echter zeker dat (bij mij) niet het hébben van stress de oorzaak is, maar dat mijn lichaam op hol sloeg met stress als reactie op élke te verwerken prikkel.

Overigens denk ik wel dat als je langere tijd klachten/onduidelijkheid/druk ervaart, je daar zeker stress van krijgt met wellicht dezelfde klachten. Hartkloppingen en een hoge ademhaling zie je ook bij hyperventilatie. Ik denk dat ik dat op een gegeven moment had. Dan heb je al zolang last van een niet vanzelf gaande ademhaling, dat je er continu op gaat letten. Maar dat zit dan in de weg van het weer vanzelf gaan van je ademhaling. Zoiets …

Over de goede/slechte dagen en nachten. Ik slaap ‘s nachts (gelukkig) prima, maar ik heb de indruk dat heel veel mensen juist slaapproblemen hebben. Overdag gaat het met mij steeds beter: prikkels zijn minder problematisch; focussen lukt beter; omschakelen is niet meer standaard problematisch. Maar ik word nog steeds afgerekend als ik te enthousiast ben geweest: een halve dag later gaar en de dag erna uitgeschakeld. Hersencapaciteit lijkt dan opgebruikt ofzo … Sinds kort gebruik ik trouwens de app ReaderPro: het geeft me een beeld van wat mijn hersens nog wel en niet willen.

Sinds eind februari ga ik elke week naar een fysiotherapeut voor covidrevalidatie. Ben hulp gaan zoeken toen de vooruitgang tussen december en februari stagneerde. Ik wist toen niet wat ik nog kon doen om weer vooruit te komen.

Had destijds een racend hart als ik ‘s morgens wakker werd. Het prikkelverwerkingsprobleem was veranderd van acute lichamelijke schrikreactie naar problemen met het geheugen en met focussen. Weer dat om/doorschakelprobleem in de hersens: alsof ze maar een ding tegelijk lijken te kunnen. Informatie en prikkels zorgden voor stagnatie: het was alsof alles tegelijk om aandacht vroeg en het kwam vertraagd of helemaal niet binnen (rampzalig als je met iemand in gesprek probeert te gaan in een ruimte met andere mensen die ook gesprekken voeren …).

Ik denk dat ik vanaf december ook vastliep, doordat de spier/gewrichtspijn of reuma-achtige stramheid toen ineens was verdwenen (had ik al sinds de beginperiode last van). Die klachten dwongen me voorheen om voorzichtig/traag te bewegen. Nadat die klachten weg waren, ben ik (denk ik) ongemerkt toch te veel en te snel dingen gaan doen, waardoor de vooruitgang stopte.

Heb me in die tijd ook aangemeld bij C-Support. Tips van hen: laat je checken op vitamine B12 en D en als je last hebt van spierverlies: zorg dat je extra eiwitten binnenkrijgt. Heb het vitaminetekort niet laten checken, maar als je opzoekt welke klachten bij vitamine B12-tekort horen, herken je waarschijnlijk ook een en ander …

Achteraf denk ik dat ik eerder hulp had moeten zoeken. Met de spierproblemen die ik had, was fysiotherapie wellicht niet handig, maar de ergotherapeut had wel gekund. De begeleiding van de fysiotherapeut ervaar ik nu echt als leerzaam en helpend. Kwam er door haar achter dat ik toch steeds te veel deed. Komt volgens mij doordat ik de neiging heb om te kijken naar wat nog wel kan. En hoewel ik relatief veel minder deed (en doe …) en ik stopte vóór ik te gaar was, ben ik er inmiddels achter dat ik nóg eerder moet stoppen. Je moet stoppen vóórdat je klachten toenemen in plaats van áls ze al beginnen te verergeren. (Het klinkt zo logisch.) :-D

Nou … Weer een lang verhaal, hopelijk heb je er iets aan. Ik ben dus nog steeds niet de oude, maar heb wel weer hoop. Zolang er vooruitgang is (en ik de ruimte krijg van mijn werk om zelf mijn tijd en aanwezigheid in te delen), ben ik blij.

Ben benieuwd of je huisarts maandag toch van mening is veranderd … 

DannyD 1 jaar geleden

Hoi Rik,

Ik ben ook de hele molen in geweest wat betreft MRI’s en bloedonderzoeken. Geen afwijkende resultaten en dat is ontzettend frustrerend. Ik zit nu ruim 2 maanden thuis met ontzettend lastige ademhaling en nog steeds pijnlijke steken in het lichaam (oktober 2020 corona gehad, een jaar geleden!). Ik heb zelf nog geen verlichting kunnen vinden anders dan een warme douche om de spieren op te warmen, alleen door de warmte krijg ik weer extra last van mijn longen. Ik heb verschillende infrarood lampen die schijn op af en toe op de pijnlijke delen dat helpt lichtjes. In gevallen can extreme pijn gebruik ik tramadol icm paracetamol, ik raak het liever niet aan. Nu beginnen bij de longfysiotherapeut.

Jeannine Verweij 1 jaar geleden

Ik ben nu bij dit forum omdat ik geen idee heb waar t vervelende zeurende gevoel in mijn benen van komt. Ik ben sinds vorige week woensdag positief getest ondanks 3 vaccinaties. Graag zou ik willen weten waarom ik zo last heb van mijn benen.

Helpt wandelen oid? Ik neem nu maar wederom pijnstillers 

Babs10 11 maanden geleden

Ha allemaal,

Met tranen in mijn ogen al deze berichten gelezen omdat ik ook al sinds maart met vreemde klachten rondloop en veranderd ben van iemand die 5 x per week sportte naar iemand die na 1 x sporten er totaal af ligt. Moe, tintelingen in voeten en handen (erger na inspanning en dan ook brandende huid), spierkrampen.. inmiddels net als de rest hier het hele medische circuit afgestruind. Huisarts, neuroloog, fysio, osteopaat, b12 injecties.. maar niks helpt echt, behalve veel rust houden. Tegelijkertijd vind ik dat ook mentaal het zwaarste wat er is, omdat je voor je gevoel 1/10de kan van wat je normaal deed en bij elke scheet weer overprikkeld bent of moe. Als mensen nog goede tips of adviezen hebben, graag.. ik ben vooral benieuwd of ik moet toegeven aan de rust of dat af en toe sporten kwaad kan. Het is echt heftig om opeens zoveel gekke signalen te ervaren en niemand die je kan vertellen hoe of wat. Sterker nog, bij mij worden mijn klachten niet eens gerelateerd aan covid maar na tig onderzoeken is dat het enige wat ik kan bedenken. Als er iemand bv ervaringen wil uitwisselen via app of mail, stuur me een berichtje :) en veel sterkte allemaal met jullie herstel! Ben overigens ook benieuwd wat de gemene deler is van iedereen die te maken heeft met deze klachten, is het toeval/pech of stonden onze lijven al meer onder stress toen we besmet raakte? 

Sami 11 maanden geleden

Dag Babs,

Heb je ergotherapie geprobeerd? Het klinkt alsof die jou kan helpen om een weg uit jouw toestand te vinden. Bij een ander onderwerp vertelt Dewi hoe dat bij haar heel goed werkte: https://www.postcovidnl.nl/gesprek/klachten-en-werken-na-covid

Over dat sporten: volgens mij mag je vanalles doen, zeker als het je energie geeft. Ik denk dat een ergotherapeut je ook goed bij dat soort keuzes kan helpen. Belangrijkste bij dit alles is volgens mij wel dat je je lichaam niet overbelast. Dus maak aanpassingen qua intensiteit en complexiteit. Je lichaam herstelt nu veel trager dan voorheen. Doe je teveel, dan krijgt het niet de kans om snel genoeg te herstellen voor een volgende activiteit.

Sterkte! Sami

Vlinder 11 maanden geleden

Hoi allemaal, 
 

Wat lees ik hier weer veel herkenning. Zo'n dubbel gevoel. Aan de ene kant fijn niet alleen te zijn, aan de andere kant zo naar dat er nog zoveel mensen zulke akelige klachten hebben. 
 

Ik heb begin Maart (2022) corona gehad met milde klachten. Helaas na een aantal dagen belandde ik in bed totaal uitgeput. En toen kreeg ik ook gaandeweg last van steeds meer andere klachten. Toen ik nog op bed lag waren mijn ledematen soms zo zwaar en zwak en ik kon me soms niet bewegen. Gelukkig ging dat gaandeweg wel over. Nu heb ik regelmatig last van tintelende en slapende handen vooral links. Ook die brandende huid herken ik en soms spiertrekkingen. Spierzwakte als ik te moe ben. Ik kan dan niet eens meer in een rechte lijn door de gang lopen en heb moeite mijn handen op te tillen en gebruiken. Vaak heb ik pijn, maar het voelt anders als "gewoon" spierpijn. 
 

Jammer genoeg onderneemt mijn huisarts geen actie, zegt alleen dat veel mensen na corona langdurig klachten hebben. Ik heb haar gevraagd om een verwijsbrief ivm regeling corona herstelzorg en daartoe was ze wel bereid. Ik ben nu bij een fysio en verergering klachten komt volgens hem vooral ook door over grenzen te gaan. 
 

Overigens vond ik dat stukje cognitief ook erg interessant wat iemand schreef, zo kun je ook over je grenzen gaan: te snel en te veel prikkels. Ik merk idd dat ik ook vaak te snel doe of wil en dat ik qua prikkels nauwelijks nog iets kan verdragen en ook concentratie en geheugen is slecht. ? 

Ik heb het er soms erg moeilijk mee maar ben wel blij met de fysio, zo hoef ik niet alleen het wiel uit te vinden. 


Sterkte. 

Sami 11 maanden geleden

Dag Vlinder,

Over dat niet in een rechte lijn kunnen lopen: soms voelde het bij mij alsof er meer misging dan ‘alleen’ mijn gewrichten/spieren. Het leek dan ook een evenwichtsstoornis of iets cognitiefs. Met het trap aflopen bijvoorbeeld: dan stemde de visuele waarneming niet af op de beweging die ik moest maken om naar de volgende trede te stappen: alsof ik de diepte niet goed kon inschatten en mijn ogen niet konden focussen doordat ze werden afgeleid door het patroon van de ballustrade en de treden. Superdraaierig werd ik ervan.

En over het maken van onderscheid tussen fysieke en cognitieve grenzen: daar liep ik tegenaan bij de derde week fysio. Ze vroeg steeds om aan te geven hoe moe ik me voelde op een schaal van 1 tot 10, maar dat vond ik ingewikkeld.

Fysiek voelde ik me namelijk vaak niet echt moe, maar intussen voelde ik wel de beperking van mijn hersens. Dat was dan onder andere die draaierigheid en het verzadigde drukgevoel dat toenam achterop mijn hoofd als ik te veel of te snel wilde doen of denken. Fysieke vermoeidheid is bij mij niet continu aanwezig, maar ontstaat in reactie op wat ik doe.

De fysio zei toen dat ik fysieke vermoeidheid en die cognitieve klachten ook apart kon scoren. Ik realiseer me nu dat dat eigenlijk het eerste handvat is geweest waarmee ik inzicht kon krijgen ik mijn grenzen en de signalen die mijn lichaam geeft. Kon daarna steeds beter voorkomen dat klachten toenamen of terugkwamen.

Hou vol!

Groet, Sami

Vlinder 11 maanden geleden

Dankjewel Sami voor je reactie!
 

Oh dat evenwicht verliezen herken ik ook! Soms als ik loop val ik opeens bijna om!

En wat je zegt over dat apart scoren cognitief en energie. Doet mijn fysio ook, dat maakt het wel overzichtelijker vind ik zelf ook. Ik vind het wel vaak nog lastig aan voelen hoeveel maar het gaat al beter als in het begin. ?


En @kuikentje88 zo herkenbaar dat het fijn is hier mensen te treffen die het wel snappen. Op de fysio ook, want je wordt er soms best eenzaam van. En dat je wakker wil worden en dat het dan over is... Ik snap je helemaal! 

kuikentje88 11 maanden geleden

Hallo, Wow wat een herkenning in jullie verhalen! Hier eind januari corona gehad, niet heel ziek. Na een week weer werken helemaal uitgeput in de ziektewet gekomen. Continu tintelingen in armen en benen. Dit word erger bij inspanning of überhaupt wat doen. Savonds naar bed gaan zie ik al tegenop omdat de handen en benen dan continu gaan slapen. De vermoeidheid is niet meer zo intens als de eerste maanden, maar komt regelmatig weer opzetten. Helemaal als ik ongesteld ben. Die week ben ik helemaal niets waard. Weer heel moe en wattig in her hoofd en extreem veel tintellingen/pijn in benen en armen.

Loop al een poos hij de fysio, maar zijn gestopt met krachttraining omdat het alleen maar verergerd. Bloedonderzoeken komt niets uit. Volge de week naar de neuroloog maar als ik al jullie verhalen zo lees heb ik geen hoop in dat hij wat vind. Ik ben we ondertussen zo klaar mee. 24uur per dag al maanden lang dat getinte of erger. Ook zo lastig uit te leggen aan me Sen wat je dan voelt en hoe het werkt. Niemand die het herkend en dan lees je hier zoveel herkenning. Ik hoop zo dat ik binnenkort een keer wakker word en het over is.. als iemand de gouden tip heeft  graag!

Sami 11 maanden geleden

Dag Kuikentje,

Wat bij mij uiteindelijk lijkt te werken:

  • Heel veel geduld. ?
  • Vasthouden aan wat beter gaat.
  • Hulp inschakelen van iemand die jou helpt ruimte en energie terug te krijgen, zodat je daar genoeg van overhoudt om toe te werken naar herstel.
  • Wegblijven van vermoeiende prikkels en alles wat een stressreactie, piekbelasting of overbelasting losmaakt. Het probleem is dat je lichaam te traag herstelt, dus het scheelt als je kunt voorkomen dat het weer ergens van moet herstellen.
  • Een manier vinden om de ademhaling weer vanzelf op de juiste manier te laten werken (ik denk achteraf dat te oppervlakkige en te bewuste ademhaling hebben bijgedragen aan problemen bij wat zwaardere inspanning).
  • Leren herkennen welke klachten je waarschuwen dat je cognitief en/of fysiek te actief bent én op tijd met die activiteit stoppen, zodat de klachten niet verergeren en je lichaam weer kan opladen om te blijven functioneren of voor een volgende activiteit.
  • Zorgen dat je licht bewegen afwisselt met andere doe- en denkactiviteiten. Het is alsof ik zelf een rustige bloedsomloop op gang moet houden om klachten te voorkomen. Beweeg ik te weinig, dan krijg ik gewrichtsstijfheid (en voorheen ook zuurstoftekort in ledematen en hersens: tintelingen, krachtverlies, draaierigheid, verzadigde druk op mijn hoofd).

De ongesteldheid was bij mij de voorlaatste twee keer ook sterk van invloed op mijn energie: ik voelde me toen helemaal terug bij af. Maar dat duurde iets van een week en erna voelde ik me juist helderder. Gekke is dat ik er de eerste 9 maanden helemaal geen last meer van had, terwijl ik vóór post-covid juist maandelijks een paar dagen last had van veranderde energie/prikkelbaarheid/migraine.

Het lijkt samen te gaan met het herstel dat zich sinds enkele weken bij mij voordoet. blijkbaar is een tijd iets uitgeschakeld geweest dat normaal voor mijn menstruatieklachten zorgde. Het is net of dat hormoongedoe rondom de ongesteldheid nu ook weer ‘herstelt’; alleen hoef ik die niet zo nodig terug. ? De laatste keer dat ik ongesteld was, verliep wel weer vrij rustig. Nu afwachten wat de volgende keer gebeurt …

Groet, Sami

Letty 9 maanden geleden

Hallo lieve mensen,

Lees hier heel wat over de tintelingen.

Twee maanden geleden kreeg ik covid en al een paar dagen later waren tintelingen/slapend gevoel onder voet en in hele rechterbeen zo heftig dat ik bijna niet met dat been kan lopen. Toen kwamen tintelingen in rechterhand en arm, lippen die naast tintelen ook branderig aanvoelen en tegelijk ijskoud, en linkerzijde gezicht is verdoofd maar jeukt wel regelmatig. Dit is er 24/7 zonder dat het minder wordt.

Van overbelasting kan ik niet spreken, want ik lig nu al bijna 2 mnd in bed. Buiten bed lukt max 2/3uur zittend op een stoel en dan maar weer naar bed om te slapen. Daarbij kan ik bijna niet bewegen van de rugpijn onder in mijn rug, alleen ontstond die een week voor ik positief testte.

Wat is jullie advies, zou me zo graag wat beter willen voelen. Maar heb geen idee waar te beginnen.

Hartelijke groet Lettt

Jessica Janson 9 maanden geleden

Hallo Letty

Wat naar dat je je zo rot voelt. Ik herken een groot deel van je klachten. Bij mij begon het ook in mijn rechter been tot het helemaal door trok tot in mijn gezicht (ook links). Ik ben wel in beweging gebleven dus waarschijnlijk zijn de klachten bij jou nog heftiger. Ben je al bij de neuroloog geweest? Ik heb meerdere onderzoeken gehad zoals een MRI en een zenuwonderzoek. Er werd toen geen verklaring voor gevonden wat natuurlijk een opluchting was maar inmiddels voelde ik me wanhopig en was ik bang dat het niet meer over zou gaan. Aan de hand van mijn klachten heeft de neuroloog uiteindelijk vastgesteld dat mijn kleine zenuwen beschadigd waren door de reactie van mijn lichaam op de corona/vaccinatie en zei hij dat ik geduld moest hebben. Mijn klachten zijn in de loop van de tijd veranderd. De klachten in mijn bovenlichaam verdwenen en de klachten in mijn been veranderde van een slapend/tintelend gevoel naar een meer brandend gevoel. Ik heb uiteindelijk ook nog veel pijnklachten gehad waarbij ook mijn huid rood werd. Maar na een jaar merkte ik een duidelijke verbetering waarbij ik zelf een aantal weken helemaal geen klachten  meer had. Helaas kreeg ik voor de 3e keer corona en is het slapende gevoel nu weer terug in mijn voet (geen idee of dat nu weer een reactie is op die 3e keer corona) Maargoed, de klachten zijn gelukkig al lang niet meer wat ze zijn geweest. Het blijft wel vervelend maar het hele beloop geeft me nu wel vertrouwen dat het weer beter zal worden. 

Kortom, in mijn geval is het dus zo geweest dat enkel geduld en wat meer rust mij heeft geholpen. Ik hoop dat het bij jou ook snel beter mag gaan. Sterkte. 

Sami 9 maanden geleden

Dag Lettt,

Hoe gaat het nu met je? Ik denk dat je echt hulp moet inschakelen om een beginpunt te vinden waarmee je hieruit kunt komen. Ben je al langs de huisarts geweest? En ken je C-support? Die hebben inmiddels veel ervaring met allerlei problemen waar je zoal tegenaan loopt met post-covid.

Ik vind het lastig om je advies te geven. In de beginperiode lukte het mij namelijk nog steeds om dingen te doen, zolang ik dat maar supersloom en versimpeld aanpakte. Op een gegeven moment merkte ik ook dat het bij mij verergerde als ik te lang achtereen zat of lag. Ik moest echt zorgen dat ik tussendoor regelmatig licht bewoog. Het voelde alsof ik daarmee zelf de bloedsomloop op gang kon houden, zodat het zuurstof overal kwam en ik minder last kreeg van tintelingen en draaierigheid.

Het lastige als je al maanden alleen nog kunt liggen, is dat je ook spierverlies krijgt, wat het ook weer lastiger maakt om te bewegen. Kan me voorstellen dat je niet weet waar te beginnen … Zoek daarom hulp erbij. Heb dat zelf pas vrij laat gedaan, maar ben daarna aanzienlijk vooruit gegaan. Zo iemand kan met je meedenken en heeft ideeën waar je zelf misschien niet opkomt (in mijn geval was dat een fysiotherapeut die covid-revalidatie verzorgt).

Sterkte, Sami


annieverbeeten 8 maanden geleden

Hallo allemaal,

Wat een hoop herkenning in de klachten. 29 juli positief getest tijdens de vakantie. Na de vakantie weer gaan werken en nu een terugval gekregen. Weer slijm in m’n longen zware armen en benen, tintelingen en gloeiende druk op m’n borst. Vooral m’n zware armen en druk op mn borst wordt ik helemaal naar van. Ik kan dan ook niks anders dan op bed liggen. Heb een inhalator gekregen van de huisarts en daarnaast paracetamol. Ik heb ook reacties gelezen over magnesium dat zou helpen, iemand hier ervaring mee? 
Iemand nog andere tips of tricks mbt deze klachten? 
Ik hoor het graag! 


Petra2021 8 maanden geleden

Hallo Annie

Ik heb al aardig wat ervaring met magnesium. ik raad het familie en bekenden aan . En heb al aardig wat goede reacties er van terug gekregen. Zelf ben ik erg ziek geweest van de Janssen vaccinatie. en zie eigenlijk zo veel overeenkomsten met long covid . Ik heb ik heb ontzettend veel onderzoeken gehad ,en nergens komt iets uit. behalve dat de ontstekingswaarden steeds te hoog zijn. 2 maanden na de vaccinatie ben ik weer zink gaan slikken en 6 paranoten per dag gaan eten. Maar mijn de doorbraak kwam toen ik magnesium malaatpoeder ging nemen. Ik kreeg veel meer energie en de spierpijn trok weg, de fysiobehandelingen had veel meer blijvend resultaat.   Ik heb alles wel rustig opgebouwd. even actief en dan weer even liggen zodat je niet teveel in een keer van je lichaam vraagt, en dit langzaam uitgebreid.

Gezondheid en voeding en supplementen hebben me altijd geïnteresseerd , daarom heb ik zelf met een studie orthomoluculaire voeding en supletie gedaan. ondertussen ben ik met de 2e cursus bezig. Ik kreeg zelf alle gezonde voedingstoffen wel binnen maar ik kreeg ook veel te veel suiker en koolhydraten binnen, deze vangen de gezonde voedingstoffen uit je voeding weg.

Het belangrijkste voor onze gezondheid is dat omega 6 niet te hoog word . het moet in verhouding zijn met omega 3 ,  1:1 moet dat zijn. Dus kan het nodig zijn om omega 6 te verlagen of omega 3 te verhogen. Zonnebloem olie bevat veel omege 6 en zit in zoveel producten. Bakken in echte olijfolie kan een goede oplossing zijn , kijk op de achterkant!!

Verder maken zink en magnesium samen een stofje aan die er voor zorgen dat de voedingstoffen uit je voeding beter opgenomen word. zink word beter opgenomen door het tegelijk met vitamine c te nemen. en magnesium word beter op genomen met vitamine d .   Tussen inname van zink en magnesium moet 2 uur tussen zitten omdat het anders de werking van elkaar op heft. Ook geld die 2 uur ook voor bepaalde geneesmiddelen.

Ik heb gebruik zelf zink-L-metionine , dit is een goede. (er zijn ook andere soorten die niet geschikt zijn zoals zink oxide). maximaal 50 mg per dag . Ik gebruikte ver voor de vaccinatie 25mg voor mijn allergie, dit werkte goed. Dan gebruik ik nog magnesiummalaatpoeder voor de spieren, en magnesium bisglysinaat voor de zenuwbaan geleiding/slapen/hersenwerking, dit verdeel ik in een paar keer over de dag, maximaal 600 mg samen. Als je medicijnen hebt pas dan goed op en begin met een lage dosis en overleg even met je huisarts. Er zijn heel veel medicijnen die voor een magnesium en zinktekort zorgen . deze medicijnen zouden waarschijnlijk beter werken als de zink en magnesium op piel zouden zijn.    

Magnesium, zink, en selenium( zit in paranoten max 6 per dag) werken ontsteking remmend.

Een gezonde darmflora is ook belangrijk, zoek op het internet naar producten die belangrijk zijn, zoals joghurt kefir, zuurkool. of een goede preparaat. 

Eet zo min mogelijk suiker en eet alleen volkoren producten.

Mocht je op dit moment niet genoeg vitamines binnen krijgen omdat je geen zin hebt om te eten, dan kun je tijdelijk ook een vitaminepreparaat nemen, al is gezonde voeding belangrijker voor alle extra vezels die er in zitten.

Ik hoop dat je wat aan mijn uitleg hebt.

Groetjes Petra


Ruup 4 maanden geleden

Hallo, 

wat lees ik hier veel herkenbare verhalen.

afgelopen September positief getest op corona bijna geen klachten gehad snot neus en klein hoesje. 
na een paar dagen al een doof gevoel in mijn grote linker teen paar dagen later trok dit al door naar me linker knieholte.

nu vier maanden verder in beide handen beide voeten en linker onder been, en af en toe tintelingen in mijn hoofd. De nacht is een fatale ramp krijg snachts zoon last van slapende handen dat ik er continu wakker van word. Is er hier toevallig iemand die er tips voor heeft? 

Kaya Tamsolak 2 maanden geleden

Hoi allemaal,

In november`2022 werd ik  ziek. Had een beetje keelpijn en hoesten. Dacht aan een griepje dus geen zelftest gedaan. Weet niet precies wanneer, maar vlak erna  begon mijn vingers en handen ineens raar aan te voelen. Ben toen naar mijn vervangende huisarts gegaan en die zei vermoedelijk carpaal tunnel syndroom, maar het werd erger. Het trok naar mijn benen en voeten. Als ik van de trap af loop begonnen mij benen te trillen en had meer moeite met lopen. Ben toen weer naar mijn huisarts gegaan en die zei ook dat het vermoedelijk carpaal tunnel syndroom was. Ik moest maar wachten op de neuroloog (januari 2023). Ik hoefde me niet ongerust te maken.

In december werd ik weer ziek en weer keelpijn en hoesten. Januari weer het zelfde, maar ik heb bijna nooit de griep en nu 3x achter elkaar dus tijd voor een zelftest en ja hoor  Corona.

Ik dacht van:  wat als ik in November al corona had en dit de oorzaak is van alles??

In januari kreeg ik een gesprek met de neuroloog en die vroeg mij waar het pijn deed. Nek? Armen?   Ik zei nergens  ik had alleen veel last van mijn vingers en benen, maar pijn? Nee.  Toen zag ik haar raar kijken.

Daarna volgende er een MRI scan en daar kwam uit dat ik een nekhernia heb.

Ik kreeg toen een gesprek met een ander neuroloog en die zei dat ik geopereerd moest worden zodat de pijn ook meteen weg is, maar welke pijn??? Ik heb geen pijn.

Ik vroeg hem of dit misschien door de corona kwam in plaats van de nekhernia, maar zei meteen nee dat die niet zo was.

Als ik hier dan de berichte lees, dan zie ik toch de zelfde symptomen die ik momenteel heb.

Heeft iemand hier nog last van?
Help jij ons?

Doneer via tikkie

Gezichten achter Long Covid