Image of Iwaarden85

Hoi,

Ik heb in februari/maart Covid gehad, eigenlijk geen hele heftige vorm. Ben ook gevaccineerd daarvoor inclusief booster. Vrij snel daarna weer volledig aan het werk gegaan. Ik heb sindsdien gevoel alsof ik maar voor de helft energie heb. Na de lunch wordt ik moe, zwaar in mijn hoofd, lijkt alsof mijn bloeddruk daalt. Kort na dat ik Covid had, heb ik een week steeds wat hartkloppingen gehad, maar ik heb daar verder niet veel aandacht aan besteed. Nu sinds mei echter vrijwel dagelijks hartkloppingen, vaak in de ochtend geen probleem, maar na het eten en in de middag is het veel erger. Onderzoek via de huisarts laat zien dat ik premature atriale contracties heb, op zichzelf onschuldig, maar heel vervelend en vermoeiend. Is dit een bekende klacht na Covid?

Gr. Sjacco 

Longfonds Advieslijn
Zorgprofessional
1 jaar geleden

Beste Sjacco,

 

Wat vervelend, dat je zo veel klachten hebt overgehouden na je covid besmetting. Het was zeker goed om eerst bij je huisarts langs te gaan en de oorzaak te laten onderzoeken. De klachten na corona kunnen heel uiteenlopend zijn en zijn per persoon verschillend. Ze kunnen helaas maanden of zelfs langer aanhouden.  Je bent zeker niet de enige met deze symptomen.

Op deze site, kan je een algemeen overzicht vinden van de meest voorkomende klachten: Klachten na corona | PostCovid NL (klik op de puntjes op het poppetje)

 

Ook kan je verder kijken op de site van de Rijksoverheid voor adviezen: Post-COVID (langdurige klachten na corona) | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl

 

Voor lotgenotencontact en verdere informatie kan je kijken op PostCovidNL: Home | PostCovid NL

 

Ook kan je individuele support krijgen op de site van c-support, speciaal voor mensen met post-covid symptomen: C-support | Wij ondersteunen mensen met langdurige corona klachten

 

Bij verergering van klachten of bijkomende symptomen adviseren we altijd om contact op te nemen met je huisarts.

We wensen je veel sterkte.

Met vriendelijke groet,

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid