Sommige mensen krijgen last van langdurige klachten na een coronabesmetting ook bekend als Long Covid of Post-Covid. Ook zijn er mensen die Post-Covid klachten ervaren na een coronavaccinatie. Het gaat om een breed scala aan klachten die lang kunnen aanhouden. De intensiteit verschilt per persoon. 

Bekijk hier een filmpje waarin Long Covid wordt uitgelegd. Hier vind je de vertaling vanuit het Engels. C-Support geeft uitleg over Long Covid in meerdere talen, bekijk dat hier.

De term ‘long’ komt van het Engelse woord voor ‘lang’ en geeft dus aan dat het om langdurige klachten gaat. De naam zegt dus níet dat het om klachten van de longen gaat. 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een officiële klinische definitie vrijgegeven voor Long Covid. Deze aandoening wordt door de WHO ‘Post-Covid-19’ genoemd. 

Op onderstaande pagina's lees je meer over Long Covid klachten. Zoals verlies van reuk en smaak, vermoeidheid/uitputting, cognitieve klachten, duizeligheid, ziek na inspanning (PEM), hoge hartslag bij opstaan (POTS) en mentale klachten zoals angst. Ook mensen die deze klachten na een corona vaccinatie hebben ontwikkeld, kunnen op deze pagina's en bij PostCovid NL terecht.

Wil je meer lezen over hoe je met deze klachten om kan gaan, lees dan hier verder.

Veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid