Voor mensen met langdurige klachten (Long Covid ofwel Post-Covid) heeft corona vaak ook gevolgen voor het werk. Je werk weer oppakken kan een lang traject zijn en je kunt met allerlei vragen zitten. Bijvoorbeeld over hoe je werkhervatting aanpakt, wat je rechten zijn, de financiële gevolgen en wat je van je werkgever kunt verwachten.

Op de pagina’s hieronder vind je informatie over werk en Long Covid en lees je persoonlijke verhalen van anderen. C-support is een organisatie die jou ondersteunt bij de terugkeer naar werk of als dat niet meer lukt. Je kunt er persoonlijk advies krijgen van een nazorgadviseur. Deze adviseur denkt met je mee en helpt je bijvoorbeeld door gesprekken met je werkgever, je bedrijfsarts of het UWV voor te bereiden. Ook kun je hulp krijgen bij het aanvragen van een WIA-uitkering. Op deze webpagina van C-support vind je een aantal filmpjes waarin advies gegeven wordt. Ook dit is een goede website met informatie: werkcovid19.nl 

Je kunt ook het webinar Long Covid en Werk terugkijken of de richtlijn Herstel en re-integratie van werkenden met het Post-COVID Syndroom lezen.

Daarnaast willen we verwijzen naar de De Werkwijzer, deze biedt hulp bij vragen over werk. Bijvoorbeeld over aan het werk blijven, het vinden van werk of juist afscheid nemen van werk. Het is een website met informatie, tips en tools speciaal ontwikkeld voor mensen met een infectieziekte, zoals Long COVID, Q-koorts, ziekte van Lyme en ME/CVS. Ontwikkeld door C-Support, Hogeschool Arnhem en Centrum Werk en Gezondheid.

Ook is er SterQ aan het Werk dat is een online training voor mensen die een infectieziekte hebben doorgemaakt, zoals Q-koorts, COVID-19 (corona), de ziekte van Lyme of ME/CVS. De online training biedt ondersteuning bij het werken en aan het werk blijven met een infectieziekte.

Tip: Sommige mensen hebben bij hun hypotheekverzekering een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Kijk je verzekeringen na of vraag bij je tussenpersoon of dit ook voor jou van toepassing is.

Veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen

Help jij ons?

Doneer via tikkie

Gezichten achter Long Covid