Heb je last van langdurige coronaklachten, zoals vermoeidheid, benauwdheid of hoofdpijn? Dan kunnen verschillende zorgverleners helpen bij je herstel. Denk aan de fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist of logopedist. Maar welke zorgverlener kan helpen bij jouw specifieke klachten? Lees hier meer over de rol van de verschillende zorgverleners. 

Ben je zorgverlener en wil je meer weten over de aanbevelingen voor zorg aan mensen met Long Covid ofwel Post-Covid? Bekijk de verschillende richtlijnen en handreikingen voor de zorg

Informatiefolder herstelzorg corona

Vilans, een kenniscentrum voor langdurige zorg, heeft de volgende informatiefolder gemaakt: Samenwerken aan herstelzorg thuis bij corona. Wie doet wat? Hierin staat kort en bondig uitgelegd wat de verschillende rollen zijn van zorgverleners bij coronapatiënten. De huisarts, wijkverpleegkundige, fysiotherapeut, diëtist, psycholoog, logopedist, ergotherapeut en sociaal werker komen aan bod. Daarnaast worden er per zorgverlener ervaringen uit de praktijk gedeeld. Ook het belang van de samenwerking tussen verschillende zorgverleners staat omschreven in de informatiefolder.

Film nazorg Long Covid

C-support, Samergo en LEF101 hebben samen de film ‘Nazorg mensen met Long Covid’ gemaakt. De film informeert zorgverleners over de actuele mogelijkheden op het gebied van coronanazorg in de eerste lijn. En geeft aan hoe zij ondersteuning kunnen bieden aan een patiënten met vragen na een coronabesmetting.

Vergoeding paramedische herstelzorg

Herstelzorg van Long Covid ofwel Post-Covid wordt zes maanden vergoed vanuit de basisverzekering. Voorwaarden hiervoor zijn een verwijzing van een medisch specialist of huisarts en verplichte deelname aan wetenschappelijk onderzoek naar de paramedische zorg die je krijgt. Lees voor meer informatie over deze vergoeding het artikel over vergoeding paramedische zorg voor coronapatiënten

 

Nu je hier bent… Maak jij het mee mogelijk?

Doe mee en doneer eenvoudig via Tikkie zodat we jou en anderen met langdurige coronaklachten op weg kunnen helpen.

Gezichten achter Long Covid